Вхiд на сайт
Авторизацiя

Виплати зростуть. Як буде змінюватися перерахування пенсій

Виплати зростуть. Як буде змінюватися перерахування пенсій
Пенсії в Україні наступного року зростуть приблизно на 20%, заявив міністр соціальної політики Андрій Рева. Перерахують пенсії у березні наступного року відповідно до показників 2018 року.

Скільки на пенсії
Пенсію розрахували за формулою, в якій врахують 50% зростання рівня інфляції та 50% зростання середніх зарплат за минулий рік. Окрім цього, з 1 січня на чверть зростуть пенсії військовослужбовців. Це передбачено відповідною постановою уряду.

З 2021 року індексація пенсій буде відбуватися автоматично

Рева повідомив, що з бюджету на пенсії передбачено 166 млрд. З них 139 млрд грн призначено для виплат цивільним особам і 27 млрд - віськовим. 16% усього сегменту коштів відведено для виплат військовим, а 83% - цивільним.

Пенсійну реформу почали впроваджувати приблизно рік тому. З того часу пенсії зростали для різних категорій пенсіонерів. Востаннє мінімальні пенсії підвищували в липні цього року.

Особливості нарахування виплат після реформи
З цього року 60-річним надане право на пенсію за віком, якщо вони мають 25 років страхового стажу. У 63 роки можуть виходити на пенсію ті, хто мають 15 років страхового стажу на 1 січня 2018 року.

У 75 років на пенсію можуть вийти особи, які з 1 січня 2015 року матимуть від 15 до 16 років страховго стажу. Особам, які не мають страхового стажу 15 років, призначатимуть державно-соціальну допомогу. Але з умовою, що їм виповниться 65 років.

Мінімальний страховий стаж, необхідний для пенсії, буде збільшуватися на 1 рік протягом 10 років. Доки не складе 35 років у 2028 році. Індексація пенсії у наступні два роки буде здійснюватися за рішенням парламенту, а з 2021 відбуватиметься автоматично. З наступного року мають впровадити накопичувальну ситему пенсій.

Зміни не стосуватимуться тих, кому на 1 січня 2019 року залишилося 10 років до пенсії. З наступного року для призначення пенсії будуть використовувати середній рівень зарплати за останні три роки.

З 1 січня на чверть зростуть пенсії військовослужбовців

Підвищення пенсій все ще залишається на розгляді влади, заявив голова інституту соціальної ринкової економіки Людвіга Ерхарда Олег Лиховид. Накопичувальна система пенсій мала б запрацювати з наступного року. Поки законодавство для цього не ухвалили. Наразі існує дві концепції. Одна з них передбачає створення державного фонду, інша - накопичення через недержавні фонди.

Раніше повідомлялося, що станом на липень середня пенсія зросла майже на 40% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Крім того, цього року підвищать пенсії людям, які мали великий трудовий стаж, але низьку зарплатню.

Джерело: НВ


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: