Вхiд на сайт
Авторизацiя

Швидке та комфортне одруження: все про сервіс від Мін’юсту «Шлюб за добу»

Швидке та комфортне одруження: все про сервіс від Мін’юсту «Шлюб за добу»
Минуло вже два роки з моменту запуску Міністерством юстиції України сервісу «Шлюб за добу», що покликаний зробити одруження максимально зручним та комфортним. Проект передбачає відхід від старих бюрократичних радянських норм, які діють донині і примушують українців, подавши заяву, чекати щонайменше 30 днів.

Перевагами користування даного сервісу є: реєстрація шлюбу в час та у місці, обраному жінкою та чоловіком, відсутність необхідності звернення в ДРАЦС, залучення до організації реєстрації шлюбу суб'єктів господарювання публічного права.

Проект запустився та вже успішно діє і на території Закарпатської області, зокрема, у містах Ужгород, Мукачево, Тячів та у с. Кам’яниця Ужгородського району. Так, станом на 24 вересня 2018 року, в Закарпатті було проведено 450 реєстрацій шлюбів в рамках пілотного проекту.

Так як же одружитись за пришвидшеною процедурою?

Для того, щоб скористатися сервісом з реєстрації шлюбу у скорочені строки, майбутнім нареченим необхідно зробити кілька простих кроків:
1) звернутись до організатора державної реєстрації шлюбу;
2) обрати дату та час для проведення державної реєстрації;
3) укласти цивільно-правовий договір про надання послуги;
4) завітати на власне весілля.

Як дізнатись, яка установа виконує функції організатора державної реєстрації шлюбу?


Відомості про організаторів, у тому числі їх адреси та номери телефонів, розміщені на офіційному сайті Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області (https://zakjust.gov.ua/). Так, на сьогоднішній день, в місті Ужгород функції організаторів здійснюють Закарпатський музей народної архітектури та побуту, Закарпатський академічний обласний театр, Закарпатська обласна філармонія та ДП «Центр оцінки та інформації»; в місті Мукачево такі послуги надає Мукачівський історичний музей, у місті Тячів - Тячівський міський комунальний заклад «Спортивні арени». Крім того, ДКП "Комунальне господарство" надасть вам послуги організатора, якщо ви бажаєте одружитись у с. Кам’яниця Ужгородського району.

Слід зазначити, що внесення відомостей до Державного реєстру актів цивільного стану громадян здійснюється не пізніше наступного робочого дня після проведення реєстрації шлюбу, інформує начальник Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Є.Д.Когутич.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: