Вхiд на сайт
Авторизацiя

Опалювальний сезон під загрозою зриву, - Бойко

Опалювальний сезон під загрозою зриву, - Бойко
"Опалювальний сезон в Україні під загрозою зриву внаслідок недофінансування підприємств галузі". Про це Співголова Опозиційного блоку Юрій Бойко заявив під час робочої поїздки до Харкова, де він відвідав підприємство "Харківгаз", інформує портал партії ОБ.

"Ми приїхали сюди подивитись, як розпочинається опалювальний сезон по країні, але розмова перейшла в іншу площину. Тому що коли у людей, які займаються дуже відповідальною роботою – обслуговуванням технічно небезпечного обладнання – зарплата 4-5 тисяч гривень, це просто ганьба, це небезпечно для країни. Я ще раз пересвідчився у цинізмі керівництва держави, керівників "Нафтогазу", які собі щомісячно виплачують 3-5 млн гривень зарплати, а також мільярдні премії, і при цьому люди, які зайняті на відповідальному виробництві, отримують таку маленьку зарплату, якої не вистачає навіть на найнеобхідніше", - сказав Юрій Бойко.

Він зазначив, що з таким ставленням держави до фахівців їх скоро взагалі не залишиться в Україні.

"Є нестача кадрів, люди виїжджають з країни і знаходять роботу за кордоном. Це означає, що технологічно небезпечна галузь залишається без професіоналів. Це дуже небезпечно. І ми вважаємо, що опалювальний сезон і через тарифи, і через технічні речі, як і минулого року, буде дуже проблематичним. Це відсутність державної політики по відношенню до реального сектору економіки, що дуже чітко видно на цьому прикладі", - підкреслив опозиційний політик.

І те, що люди не хочуть і не можуть вже терпіти такої ситуації, абсолютно зрозуміло.

"Звісно, співробітники підприємства вийдуть на акції протесту. Вийшли всі – шахтарі, яким не виплачували зарплату, зараз готуються виходити чорнобильці, тому що уряд не виконує рішення Конституційного Суду щодо відновлення їм соціальних виплат і навіть не заклав необхідні кошти до бюджету на наступний рік. Звісно, ці люди вийдуть на протести, тому що їм немає на що жити. Їм просто не виплачують зарплату. Ми будемо їх підтримувати, тому що тільки такі рухи помічає нинішня влада. Тому що коли з ними розмовляєш нормальною мовою і пояснюєш, що потрібно підтримувати людей, що потрібно було звільнити керівництво "Нафтогазу", як тільки вони виплатили собі такі космічні премії, а не заохочувати їх, вони цього просто не розуміють. Не розуміють реального сектора економіки, реального життя, а живуть в якійсь паралельній реальності. Тому люди, які приїдуть до Києва, повернуть їх до реальності, якою вони повинні займатися. І ми їх підтримаємо", - наголосив Співголова Опозиційного блоку.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: