Вхiд на сайт
Авторизацiя

Похолодання і дощі: прогноз погоди в Україні на тиждень

Похолодання і дощі: прогноз погоди в Україні на тиждень
Поки що бабине літо тішить українців, проте синоптики нещодавно пообіцяли прихід відразу двох холодних циклонів. Сайт "Сегодня" вирішив уважніше розібратися з прогнозом на найближчі дні.

У неділю, 23 вересня західні області "поміняються місцями" з іншими – якщо на заході сухо, то по всій Україні зливи. Водночас різко похолодає – вдень у західних і північних областях 14-16 градусів тепла, в центрі – 15-17 градусів, на сході і на півдні – 20-22 градуси.

Похолодання і дощі: прогноз погоди в Україні на тиждень

У понеділок, 24 вересня дощі заллють західну, центральну і північну частини країни. Стовпчик термометра коливатиметься в тому ж діапазоні, що й напередодні (хіба що ще на два-три градуси похолодає у східних областях). Середня температура повітря по Україні становитиме близько 16-19 градусів.

Похолодання і дощі: прогноз погоди в Україні на тиждень

У вівторок, 25 вересня опади вже у всіх регіонах країни – водночас на півдні очікуються грози. Похолодає ще більше – в західних і північних областях вдень вже від 9 до 12 тепла, в центрі – від 10 до 12, в східних областях від 13 до 17 і на півдні від 15 до 19 градусів вище нуля.

Похолодання і дощі: прогноз погоди в Україні на тиждень

У середу, 26 вересня сухо тільки в Криму – на решті території України продовжать йти дощі. Температура повітря залишиться приблизно такою, як і у вівторок, хіба що у східних областях стане прохолодніше до 11-14 градусів тепла вдень.

Похолодання і дощі: прогноз погоди в Україні на тиждень

Народний прогноз погоди

22 вересня вшановується пам'ять правовірних Іоакима та Анни, батьків Діви Марії. 22 вересня вважається днем осіннього рівнодення. У цей час ніч рівняється з днем і збільшується: коротшим стає день, довшими вечори. Цьго дня настає й астрономічний початок осені. Як пише сайт "Синоптик", наші предки цього дня спостерігали за павутиною: якщо вона була довгою, то осінь буде ясною і сніг випаде нескоро.

23 вересня – цього дня вшановується пам'ять святителів Петра і Павла, єпископів Нікейських. Погоду визначали по горобині. Якщо горобини у лісі багато – осінь буде дощовою, якщо ж мало – сухою. Багато ягід на горобині віщують сувору зиму.

24 вересня відзначається день преподобної Феодори (Федори) Олександрійської. У цей час бувають останні грози перед початком зими.

25 вересня вшановується пам'ять святого Автонома (Артемона), єпископа Італійського. Цього дня вивчали листя берези й дізнавалися майбутню весну: якщо вони жовтіють з верхів’я – весна буде ранньою, а якщо знизу, то пізньою.

26 вересня вшановується пам'ять святого Корнилія сотника. Вважається, що якщо цього дня піде дощ, то погода найближчим часом буде похмурою.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: