Вхiд на сайт
Авторизацiя

Популярну дієту визнали небезпечною для здоров’я

Популярну дієту визнали небезпечною для здоров’я
Американські дієтологи провели експеримент та встановили, яка дієта може призвести до діабету та анорексії.

Про це йдеться в статті, опублікованій на сайті Science Alert.

Дієтологи лікарні з Брігам Уоменс у Бостоні з'ясували, що кетогенна дієта серйозно збільшує шанси на розвиток серйозних захворювань.

Суть цієї дієти полягає в тому, що потрібно вживати якомога менше вуглеводів, більше жирів, а вміст білків повинно бути помірним.

Дослідження показали, що такі обмеження "перенавчають" травну систему, що в підсумку може призвести до анорексії і збоїв в роботі органів травлення.

Крім того, така дієта може призвести до критичних коливань рівня глюкози в крові, що в майбутньому зможе привести до діабету.
Фахівці припускають можливість такої дієти, але дотримуватися її потрібно протягом короткого періоду часу – від двох тижнів до місяця.

Що таке цукровий діабет?
Це група ендокринних захворювань, що розвиваються внаслідок абсолютної чи відносної недостатності гормону інсуліну, появи інсулінорезистентності, внаслідок чого виникає гіперглікемія — стійке підвищення рівня глюкози у крові.

Що таке анорексія?
Це захворювання, при якому характерно відсутність апетиту і часткова або повна відмова від їжі. Воно супроводжується такими змінами як зниження маси тіла, захворювання ендокринної системи, нервової системи, тощо.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: