Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україну "увірветься" атмосферний фронт: прогноз погоди на початок тижня

В Україну "увірветься" атмосферний фронт: прогноз погоди на початок тижня
В Україну найближчим часом "увірветься" атмосферний фронт, принісши з собою справжню осінню погоду. Про це повідомила синоптик Наталія Діденко.

"Атмосферний фронт йде і несе не тільки похолодання з опадами. А також посилення вітру. Прикрийте вікна, щоб не били протягами вікна і двері. Балкон теж перевірте. А якщо у вас двір, то заберіть все, що може літати", - зазначила вона.

Більш того, стверджує Діденко, подібна погода "простромить" практично всю Україну, крім околиці Сходу. Ще гіршою погода стане на початку тижня.

"У понеділок прийде активний циклон, тому на Півдні і Заході погода буде несприятливою", - підкреслила вона.

Як повідомляє "Сегодня", у понеділок, 24 вересня дощі заллють західну, центральну і північну частини країни. Стовпчик термометра коливатиметься в тому ж діапазоні, що і напередодні (хіба що ще на два-три градуси похолодає в східних областях). Середня температура повітря по Україні становитиме близько 16-19 градусів.

У вівторок, 25 вересня опади вже у всіх регіонах країни - при цьому на півдні очікуються грози. Похолодає ще більше - в західних і північних областях вдень вже від 9 до 12 тепла, в центрі - від 10 до 12, в східних областях від 13 до 17, і на півдні від 15 до 19 градусів вище нуля.

У середу, 26 вересня сухо тільки в Криму - на решті території України продовжать йти дощі. Температура повітря залишиться приблизно такою, як і у вівторок, хіба що в східних областях похолоднішає до 11-14 градусів тепла вдень.

Народний прогноз погоди

23 вересня - в цей день вшановується пам'ять святителів Петра і Павла, єпископів Нікейських. Про погоду судили по горобині. Якщо горобини у лісі багато - осінь буде дощовою, якщо ж мало - сухою. Багато ягід на горобині віщує сувору зиму.

24 вересня відзначається день преподобної Феодори (Федори) Олександрійської. У цей час бувають останні грози перед початком зими.

25 вересня вшановується пам'ять святого Автонома (Артемона), єпископа Італійського. У цей день вивчали листя берези і дізнавалися майбутню весну: якщо вони жовтіють з верхівки - весна буде ранньою, а якщо знизу, то пізньої.

26 вересня вшановується пам'ять святого Корнилія сотника. Вважається, що якщо в цей день піде дощ, то погода найближчим часом буде похмурої.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: