Вхiд на сайт
Авторизацiя

Різдво Пресвятої Богородиці-2018: що не можна робити в цей день

Різдво Пресвятої Богородиці-2018: що не можна робити в цей день
Дізнайтеся про головні звичаї і заборони великого свята

У п'яницю, 21 вересня, православні християни відзначають Різдво Пресвятої Богородиці, або Другу Пречисту. За переказами, саме в цей день на світ з'явилася Діва Марія.

Дізнайтеся, що не можна, а що обов'язково потрібно зробити 21 вересня.

На Русі Різдво Божої Матері називали "Малою Пречистою", за аналогією з "Великою Пречистою" – святом Успіння Богородиці. У цей день ходили один до одного в гості, вшановували молодят, накривали багатий стіл. Селяни прибирали на зиму бджолині вулики, збирали цибулю.

Різдво Пресвятої Богородиці: що не можна робити 21 вересня

У цей день дотримується піст: заборонено вживати м'ясо і алкоголь.

Не можна також сваритися з близькими і конфліктувати з оточуючими.

Не займайтеся важкою фізичною працею.

Коли ви сядете всією сім'єю за стіл, на підлогу не можна змітати крихти. Якщо після їжі залишався хліб, його давали домашнім тваринам.

У день Різдва Пресвятої Богородиці у вас повинні бути чисті помисли. Не підвищуйте голос на близьких людей – це гріх. Також не можна бажати іншій людині зла або думати про когось погано.

Примети свята 21 вересня
Різдво Пресвятої Богородиці у слов'ян вважалося і жіночим святом, тому дівчата і жінки до світанку ходили до водойм і вмивалися. Вони вірили, що це допоможе їм зберегти красу і молодість, а незаміжнім знайти любов. Щоб уберегтися від пристріту і порчі, було прийнято спалювати старий одяг і взуття. Також, згідно з прикметами, якщо випити калину на Пречисту, це вбереже від всіх хвороб.

Різдво Пресвятої Богородиці: історія свята
За переказами, Діва Марія народилася в невеликому галілейському містечку Назареті і була довгоочікуваною дитиною в сім'ї своїх батьків – святих Іоакима і Анни, які довгий час залишалися бездітними, за що терпіли несправедливу наругу від своїх одноплемінників, оскільки у євреїв бездітні люди вважалися покараними за свої гріхи .

Коли свята Анна молилася в храмі, перед нею постав ангел Господній і сказав, що Бог почув її молитви – вона народить, і про її потомство будуть говорити в усьому світі. Тоді Ганна пообіцяла, що присвятить своє дитя служінню Господу. Через дев'ять місяців свята Ганна народила дочку і нарекла її Марією.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: