Вхiд на сайт
Авторизацiя

Податок на нерухомість: як платять українці

Податок на нерухомість: як платять українці
У січні-серпні 2018 року фізособи сплатили до місцевих бюджетів 582,5 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Як зазначає прес-служба Державної фіскальної служби, дана сума на 308,3 млн грн більша від аналогічного періоду минулого року (274,2 млн грн) і на 137,8 млн грн перевищує показник за все 2017 року (444,7 млн ​​грн).

Варто зазначити, що цього року і до оплати виставили в два рази більшу суму – 969,1 млн грн (у 2017 році було 495,2 млн грн)

Фіскали сформували близько 1,2 млн податкових повідомлень-рішень щодо податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, для більш 920 тис. фізичних осіб – власників такої нерухомості.

Нагадаємо, платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості.

Податок нараховується на загальну площу об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток. Ставки податку встановлювалися рішеннями місцевих рад.

При цьому діють пільгові розміри майна, за які не треба платити податок:

- для квартири/квартир незалежно від їх кількості – 60 кв. метрів;

- для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості – 120 кв. метрів;

- для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (в разі одночасного перебування у власності платника податків квартири/квартир та житлового будинку/будинків, в тому числі їх частин) – 180 кв. метрів.

При наявності у власності квартири загальною площею понад 300 кв. м і/або будинку на 500 кв. м, сума податку збільшується на 25 тис. грн на рік за кожен такий об’єкт житлової нерухомості.

Фізичними особами податок сплачується протягом 60 днів з моменту вручення податкового повідомлення-рішення.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: