Вхiд на сайт
Авторизацiя

Представлені нові купюри номіналом 100 євро та 200 євро

Представлені нові купюри номіналом 100 євро та 200 євро
Європейський Центральний банк продемонстрував зразки нових банкнот номіналом 100 євро і 200 євро, які випустять в обіг 28 травня 2019 року.

Про це повідомляється на офіційному сайті ЄЦБ.

Від старих банкнот нові відрізняються, зокрема, більшим і чітким зображенням номіналів, активним використанням в дизайні рельєфних зображень і написів, що змінюють колір при розгляданні під різними кутами, а також розміщенням на них портрета фінікійської царівни Європи (у вигляді голограми і водяного знака) і додаткових захисних елементів.

Колірна гамма купюр залишилася колишньою.

Член виконавчої ради ЄЦБ Ів Мерш наголосив на особливому значенні банкнот номіналом 100 євро, які залишаються одними з найбільш затребуваних банкнот в світі.

За словами Мерша, загальна кількість таких купюр, що перебувають в обігу в єврозоні та за її межами, перевищує кількість банкнот номіналом 5 і 10 євро.

Мерш визнав, що частка розрахунків готівкою поступово знижується, проте, за його словами, відбувається це повільно, а готівкові гроші як і раніше мають ряд переваг перед будь-якими іншими способами оплати.

Зокрема, такі платежі можна проводити негайно і без залучення будь-яких посередників.

Однією з головних причин випуску нової серії євробанкнот Мерш назвав необхідність боротьби з фальшивомонетниками.

За його словами, нові банкноти буде складніше підробити і в той же час для звичайних людей стане простіше переконатися в достовірності купюри.

Нагадаємо, що оновлені купюри номіналом в 5 євро вийшли в 2013 році, 10 євро - в 2014 році, 20 євро - у 2015 році і 50 євро - в 2017 році.

Нові банкноти номіналом 500 євро, які, на думку ЄЦБ, занадто спрощують ведення протизаконної діяльності, вирішено не випускати.

При цьому старі "п'ятисотки" (так само, як і будь-які інші банкноти зразка 2002 року) поки залишаються законним платіжним засобом і їх обміну на нові ЄЦБ не здійснює.

Банкноти старого зразка вилучаються в міру того, як приходять в непридатність, про термін остаточного їх виведення з обігу ЄЦБ обіцяє оголосити заздалегідь, запевнивши в той же час, що в його територіальних підрозділах старі банкноти можна буде обміняти протягом необмеженого часу.

Представлені нові купюри номіналом 100 євро та 200 євро

Представлені нові купюри номіналом 100 євро та 200 євро
Представлені нові купюри номіналом 100 євро та 200 євро
Представлені нові купюри номіналом 100 євро та 200 євро


Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: