Вхiд на сайт
Авторизацiя

Завдяки «зеленій» енергетиці Україна отримала економію в 1,2 мільярда євро протягом 4 років

Завдяки «зеленій» енергетиці Україна отримала економію в 1,2 мільярда євро протягом 4 років
Сергій Савчук також повідомив про те, що протягом останніх чотирьох років вдалося залучити більше одного мільярда євро інвестицій для реалізації нових проектів ВДЕ. Україні вдалося заощадити близько 1,2 мільярда євро щорічно на імпорті газу. Керівник Держенергоефективності також надав дані, згідно з якими, наша країна за зазначений час закупила на 6 мільярдів кубічних метрів газу на рік менше, ніж до цього. Навіть в масштабах цілої держави ці показники досить значні.

ЕнергоефективністьЗа останні 4 роки Україна також уклала 190 ЕСКО-угод, які передбачають виділення близько 200 мільйонів гривень. За підрахунками фахівців Держенергоефективності, за вказаний період в підвищення енергетичної ефективності житла (в тому числі утеплення) було інвестовано близько семи мільярдів гривень.

Серед найважливіших досягнень в масштабах країни експерти особливо виділяють зниження обсягів споживаного газу (це стосується підприємств ТКЕ, жителів країни і організацій бюджетної сфери). Шість мільярдів метрів кубічних газу економії було зафіксовано в минулому році. Порівняльна характеристика споживаних обсягів проводилася з 2014 роком.

Такі новини свідчать про те, що рівень енергетичної незалежності нашої країни підвищується з року в рік, тобто простежується позитивна динаміка. Слід також зазначити, що з реалізацією нових проектів в цій сфері з’являються нові робочі місця для наших співвітчизників, що благотворно впливає на економіку країни в цілому.

Також фахівці Держенергоефективності відзначили, що з появою нових потужностей альтернативної енергетики бюджети міст і сіл отримують відчутні дивіденди від оренди земельних ділянок і т.д. У найближчому майбутньому така динаміка дозволить говорити про скорочення оплати населенням енергоносіїв.

В Україні за останні роки з’явилося 2 тисячі додаткових мегават теплової потужності, яка генерується не за допомогою газу. Дані проекти виявилися досить інвестиційно привабливими, тому фінансові вкладення оцінені в 460 мільйонів євро.

У Держенергоефективності заявили, що на підставі отриманих даних була сформована нова мета. Відповідно їй, до 2022 року Україна повинна скоротити обсяги споживаного блакитного палива на 5 мільярдів кубічних метрів на рік.

Важливу роль в підвищенні енергонезалежності країни також зіграли «теплі кредити». Такі позики від держави допомогли жителям країни помітно заощадити на енергетичних носіях. Інвестиційні вкладення в цей проект склали понад 7 мільярдів гривень. Проект об’єднав близько 500 000 українських сімей. Державою за даною програмою було відшкодовано 2,3 мільярда гривень. За даними експертів, завдяки програмі по утепленню житла вдалося заощадити додатково 230 мільйонів метрів кубічних газу.

З ініціативи Держенергоефективності була втілена в життя система енергетичного менеджменту для підприємств бюджетної області. На даний момент в 95 населених пунктах і 11 областях нашої країни на регулярній основі проводиться енергетичний моніторинг.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: