Вхiд на сайт
Авторизацiя

Кабмін підняв мінімальні роздрібні ціни на алкоголь виправдано - експерт

Кабмін підняв мінімальні роздрібні ціни на алкоголь виправдано - експерт
Кабінет міністрів України підвищив мінімальні роздрібні ціни на алкогольні напої обґрунтовано. Таку думку в коментарі УНН висловив економічний експерт Віктор Борщевський.

“Те, що мінімальні ціни на алкоголь підвищили, — це правильне рішення. Це потрібно було зробити давно. Справа в тому, що у нас постійно падає виробництво легального алкоголю. А нелегали при цьому продовжують заробляти, диктуючи в своїх „магазинах“ ті ціни на алкоголь, які вони хочуть”, — сказав експерт.

Разом з цим, на думку Борщевського, залишається невирішеною проблема контрафактного алкоголю.

“Нам потрібно викорінити нелегалів і контрафактний алкоголь. Конкуренція на ринку повинна бути чесною. Хочеш працювати — плати податки”, — сказав він.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України підвищив мінімальні оптові і роздрібні ціни на алкоголь. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 5 вересня.

Зокрема мінімальні роздрібні ціни на горілку підвищені на 12,4%, або на 9,85 гривень, до 89,4 гривень за пляшку ємністю 0,5 л.

На коньяк “тризірковий” мінімальні роздрібні ціни, виходячи з таких розрахунків, становитимуть 128,3 гривень (зростання ціни на 7,4%), “чотиризірковий” — 139,3 гривень (зростання на 8%) і “п’ятизірковий” — 151,7 гривень (зростання на 9,5%) за пляшку 0,5 літра.

Підвищено також ціни на вина виноградні з 37 гривень до 42 гривень, кріплені вина і вермути — з 45 до 49 гривень, ігристі вина — з 79,19 до 89 гривень.

Ця постанова Кабміну набирає чинності через 10 днів з дня опублікування.

Джерело: УНН


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: