Вхiд на сайт
Авторизацiя

Україна слідом за ЄС готова скасувати перехід на зимовий і літній час

Україна слідом за ЄС готова скасувати перехід на зимовий і літній час
Київ взяв курс на євроінтеграцію, а значить повинен імплементувати європейське законодавство

Якщо Європейський Союз відмовиться від переведення годинників, то Україна слідом теж може ухвалити таке рішення. Про це повідомили в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі.

У відомстві зазначили, що Україна взяла курс на євроінтеграцію, а значить повинна імплементувати європейське законодавство.

"У разі ухвалення ЄС рішення про скасування переходу на літній час, Мінекономрозвитку звернеться до Кабінету міністрів України про можливість внесення відповідних змін до порядку", – йдеться в повідомленні міністерства.

У Мінекономрозвитку додали, що економічне обґрунтування щорічного переходу на літній час і інформація про зменшення споживання електроенергії при переведенні годин у відомстві відсутні.

Нагадаємо, президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Євросоюз може скасувати переведення годинників на літній і зимовий час.

Він зазначив, що відповідне рішення буде ухвалене після онлайн-опитування, більшість учасників якого виступили за скасування переведення годинників. Цю пропозицію підтримали 80% з 4,6 млн респондентів.

В Україні переводити час на годину вперед влітку почали в 1981 році разом з іншими республіками СРСР.

З тих пір періодично виникали дискусії про доцільність переведення годинників. А в жовтні 2011 року Верховна Рада навіть вирішила залишити літній час постійним.

Однак після критики з боку експертів і громадян за кілька місяців рішення скасували.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: