Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні змінили правила реєстрації авто

В Україні змінили правила реєстрації авто
Транспортні засоби в Україні при продажу тепер не зніматимуться з реєстрації, а відразу перереєстровуватимуться на нового власника.

Такі нововведення передбачені постановою Кабінету міністрів від 22 серпня 2018 року №637. Документ вніс зміни до Порядку держреєстрації, зняття з обліку авто, автобусів та самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок й інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів.

Крім того, якщо продавцем автомобіля є Нацагентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, до переліка документів, які підтверджують правомірність продажу автомобіля, має бути доданий договір купівлі-продажу за результатами електронних торгів або аукціону.

Раніше повідомлялося, що головний сервісний центр МВС запустив онлайн-сервіс про першу реєстрацію авто. Він дозволяє простежити зміну власників і номерів авто, його переобладнання та інші зміни. Вся інформація – у відкритому доступі. Цей сервіс дозволяє отримати інформацію про транспортні засоби, зареєстровані після 2013 року.

Сервіс надає дані про першу реєстрацію автомобілів в Україні. Транспортний засіб потрапляє до Єдиного державного реєстру МВС під час його першої реєстрації власником в територіальному сервісному центрі МВС. Далі в реєстрі відображаються всі зміни, що відбуваються з автомобілем: зміна власника, номерного знака, здійснення переобладнання тощо.

Сьогодні


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: