Вхiд на сайт
Авторизацiя

Частка ЄС у зовнішній торгівлі України сягнула 42%

Частка ЄС у зовнішній торгівлі України сягнула 42%


Частка Європейського Союзу у зовнішній торгівлі України сягнула 42%. Про це на сторінці в Facebook повідомив президент Петро Порошенко.

Президент нагадав, що рівно рік тому в повному обсязі набула чинності Угода про асоціацію між Україною та ЄС.

"Сьогодні країни Європейського Союзу стали найбільшим торговельним партнером України - частка ЄС у зовнішній торгівлі України сягнула 42%", - заявив Порошенко.

За його словами, за перше півріччя цього року Україна експортувала до ЄС товарів та послуг на 11,2 млрд доларів, що майже на 2 млрд доларів більше за аналогічний період минулого року.

"Ми й надалі поглиблюватимемо не лише торговельно-економічну, але й секторальну і політичну інтеграцію України до ЄС", - підсумував президент.

Як повідомлялося, за результатами січня-червня 2018 року український аграрний експорт становив 8,6 млрд доларів.

Нагадаємо, за підсумками 2017 року зовнішньоторговельний обіг аграрної та харчової продукції між Україною та країнами Європи збільшився на 30,8%, або 1,9 млрд доларів, та становив 8,1 млрд доларів.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: