Вхiд на сайт
Авторизацiя

До 1,5 годин на "домашку" та 4 страви у меню – МОЗ пропонує нові санітарні норми для шкіл

До 1,5 годин на "домашку" та 4 страви у меню – МОЗ пропонує нові санітарні норми для шкіл
Уперше за 17 років санітарні правила для шкіл, що регулюють всі питання навчання, можуть змінитися. Про це повідомляє прес-служба міністерства охорони здоров'я України.

МОЗ у співпраці з МОН та експертами розробили та винесли на громадське обговорення новий санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти.

ЩО ЗМІНЮЄТЬСЯ

Скорочується тривалість виконання домашніх завдань

Тривалість виконання домашніх завдань не рекомендується більше 1 години у 3–9 класах та 1,5 години у 10–12 класах. Для учнів першого і другого класів домашні завданні взагалі не рекомендовані.

Школи отримують можливість самостійно організовувати простір

Скасовані нормативи щодо відстані між партами, а в 1-4 класах рекомендовано облаштувати в навчальних приміщеннях місця для відпочинку та ігор.

Учителі можуть використовувати сучасні технології

Дозволено використання в навчальному процесі інтерактивних дошок, мультимедійних технологій та пристроїв. Враховано можливості сучасного інженерного забезпечення (освітлення, доступу в інтернет тощо).

Після занять із застосуванням мультимедійних технологій проводиться фізкультхвилинка та гімнастика для очей, в кінці уроку – фізичні вправи для профілактики загальної втоми.

Харчування учнів має відповідати сучасним рекомендаціям

Щоденне меню шкіл має включати, як мінімум, чотири страви, а калорійність обіду повинна складати близько 30% від добової потреби в енергії.

У розроблених рекомендаціях чітко визначена максимально допустима кількість цукру та солі для різних страв.

Запропоновані продукти є корисними для дитячого організму.

Передбачена можливість організації кейтерингу.

Детальніше з оновленими санітарними нормами можна ознайомитися ТУТ і ТУТ.

Управління громадського здоров'я МОЗ України приймає зауваження і пропозиції до санітарних норм до 28 вересня у письмовому або електронному вигляді на адресу: 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7 або i.rudenko@moz.gov.ua.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: