Вхiд на сайт
Авторизацiя

Фестиваль м'яса та пива відбудеться на Ужгородщині цими вихідними

Фестиваль м'яса та пива відбудеться на Ужгородщині цими вихідними

Закарпаття відоме різноманітними гастрономічними фестивалями. Один із таких відбудеться уже цієї неділі, 2 вересня, у селі Кінчеш, що на Ужгородщині.

"Фестиваль м'яса та пива" тут організовують уперше. Ініціатором є голова Коритнянської сільської ради Ігор Бадида. Він розповідає: "Цим заходом ми б хотіли підтримати наших місцевих виробників, популяризувати їхню діяльність, а також забезпечити мешканцям цікаве дозвілля. Зокрема, у Коритнянах маємо броварню, також виробники, які проживають на нашій території, презентують мед, вино, не обійдеться і без хенд-мейду".

За словами організаторів, на втілення ідеї потрібно було півтора місяця, а результат можна буде побачити вже цими вихідними. Крім того, "Фестиваль м'яса та пива" презентує відвідувачам і культурну розважальну програму, адже на заході виступатимуть творчі колективи Ужгородщини, зокрема з населених пунктів Кам'яниця, Середнє, Сторожниця, особливу програму підготував і колектив Коритнянської музичної школи.

Фестиваль м'яса та пива відбудеться на Ужгородщині цими вихідними


Родзинкою заходу організатори все ж таки називають пиво. Відвідувачам представлять асортимент місцевої броварні "Fichte'n brewery", яка є сімейною справою родини Смерека.

"Свою діяльність розпочали нещодавно, адже до того вивчали всі секрети мистецтва пивоваріння. Є навіть відома легенда про німецького пивовара Фіхтена, який колись мешкав на вулиці Швабська в Ужгороді. Що цікаво, "фіхтен" із німецької перекладається "смерека". Цей факт ще більше мотивує нашу родину до цієї справи", - розповідає мешканець села Коритняни, пивовар Борис Смерека. За його словами, на фестивалі представлять різноманітне пиво, зокрема:

- Fichte'n Weizen (Фіхтен Пшеничне) — пиво з ароматом пряностей та кремовою текстурою. Зварене за традиційним німецьким стилем, для якого характерне використання великої частки пшениці, а також технології верхнього бродіння.
- Fichte'n Porter (Фіхтен Портер) — пиво темне з кавовим ароматом та шоколадним характером. Щільне, насичене з приємною гіркотою, властивою класичному Портеру.
- Світле пиво Fichte'n (Фіхтен) — має янтарно-апельсиновий колір, яскравий аромат з тонами бісквіта, квітів, цитрусових. Збалансований смак бісквіту. Він побудований на зразковому поєднанні бісквітної солодові солодощі і цитрусово-смолистої гіркоти.
- Fichte'n light/lager (Фіхтен Світле) — пиво з солодовим ароматом, приємною солодкуватістю. У рецептурі присутні різноманітні види хмелю, що підкреслили його односолодовість.

Отож фестиваль розпочнеться в неділю, 2 вересня, о 15.00 на спортивній арені в селі Кінчеш. Для відвідувачів уже готують різноманітні тематичні конкурси. Організатори запрошують!

Закарпатський кореспондент



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: