Вхiд на сайт
Авторизацiя

Геращенко заявила про тривожні дані про стан Балуха і Сенцова

Геращенко заявила про тривожні дані про стан Балуха і Сенцова
Представниця України у гуманітарній підгрупі ТКГ щодо Донбасу, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила про тривожну інформацію щодо стану здоров'я бранців Кремля Володимира Балуха та Олега Сенцова, передає УНН.

"З омбудвумен Людмилою Денісовою обговорили ситуацію з заручниками і політв'язнями. Маємо тривожну інформацію про погіршення стану здоров'я Володимира Балуха, Олега Сенцова, інших. На жаль, жодної відповіді на всі пропозиції до РФ в рамках гуманітарної підгрупи в Мінську, через МЗС чи інститут омбудсменів щодо передачі громадян РФ, засуджених за тероризм, диверсії, участь в бойових діях, в обмін на звільнення українців, немає", - повідомила вона.

Також, з її слів, було обговорено проблематику українських рибалок, яких затримала окупаційна влада й насильно утримує в окупованому Криму, як і питання засуджених вироками українських судів до лютого 2014 року, які відбувають покарання на окупованих територіях.

"Українська сторона готова сприяти їх переміщенню, офіс уповноваженої готовий цим займатися (бо має відповідні звернення від родин і від самих засуджених). Вже 4 рази в рамках мінської групи я передавала представникам ОБСЄ цю інформацію і відповідні контакти офісу, але немає просувань і в цьому питанні через штучні перепони з боку ОРДЛО", - додала Геращенко.

"Поки Москва не дасть відмашки - на жаль, не буде жодних просувань у питанні звільнення заручників чи пошуку зниклих. На жаль, Кремль не зацікавлений в прогресі в цих важливих питаннях", - підсумувала вона.

Нагадаємо, з'явилася нова інформація про стан здоров'я Сенцова.

Джерело: УНН


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: