Вхiд на сайт
Авторизацiя

Чи здає літо позиції? Якою погодою розпочнеться осінь на Закарпатті

Чи здає літо позиції? Якою погодою розпочнеться осінь на Закарпатті
Серпень на календарі добігає кінця. Однак синоптики заспокоюють: із літнім теплом не варто прощатися.

За прогнозом фахівців, початок осені на Закарпатті цьогоріч буде теплим, утім, як і весь вересень. Проте в першій декаді місяця буде зберігатися майже літнє тепло. Про це “Закарпатському кореспонденту” повідомив Василь Манівчук, начальник Закарпатського центру з гідрометеорології.

Метеоролог зазначає: “Днями ми відчували незначне зниження температур, зокрема стовпчики термометрів в середині третьої декади серпня фіксували максимальні добові температури +27 з позначкою “плюс”, що майже на 5 градусів нижче від максимальних добових температур, які спостерігалися на початку 20-х чисел серпня. Однак уже сьогодні варто очікувати початок поступового підвищення температури повітря, з максимумами до +30 у період з 1 до 3 вересня".

Кінець літа в погодному плані передасть естафету осені з помірно високими температурами, - каже Василь Манівчук. Синоптики очікують, що вересень буде теплим, а найтеплішими днями початку осені все-таки будуть перші п’ять днів. Надалі варто очікувати поступове зниження температур повітря, яке у період проходження зон опадів буде приносити більш різке, але короткочасне зниження температури.

“Незважаючи на те, що початок осені для Закарпаття є найбільш сухим періодом року, ризики випадання опадів у нашому регіоні все ж таки залишаються, адже територія краю буде знаходитися дуже близько до вологої повітряної маси, яка утворилася над країнами Середземномор'я та північчю Європи… Характер випадання опадів, очікується, буде переважно локальним та з низьким ризиком випадіння сильних чи зливових дощів. Протягом першої половини вересня варто очікувати випадіння незначної кількості опадів, переважно у період з 4 до 7 вересня, з основним навантаженням на гірську частину краю”, - пояснює Василь Манівчук.

Варто звернути увагу, цей період року ще несе в собі значні ризики прояву грозових явищ, тому рекомендуємо стежити за сайтом Закарпатського центру з гідрометеорології. Адже утворенні небезпечних чи стихійних гідрометеорологічних явищ тут завжди розміщують інформацію про оголошене штормове попередження.
Теплої нам осені!

Закарпатський кореспондент



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: