Вхiд на сайт
Авторизацiя

Зневоднення шкіри і пігментація: як звести до мінімуму наслідки літнього відпочинку

Зневоднення шкіри і пігментація: як звести до мінімуму наслідки літнього відпочинку
Існує багато способів приємно провести влітку час, і один з них – відпустка на морському узбережжі

Що потрібно зробити до і після відпустки, щоб вашій шкірі було так само добре, як і вам? Вся справа в ультрафіолетовому випромінюванні, яке влітку досягає свого піку. Через кліматичні зміни інтенсивність променів сонця з кожним роком збільшується. Висока сонячна активність викликає дві основні проблеми:

сухість шкіри – її головна причина – досить велика втрата вологи, що викликає зневоднення. Незалежно від анатомічної будови шкіри і її типу, всі відчувають влітку відчуття сухості;

пігментація – з нею знайомі всі, хто активно відпочиває на півдні під агресивними сонячними променями. Проблема стає ще більш актуальною з віком, коли відбувається зміна гормонального фону і ризик виникнення пігментації підвищується.

Прислів'я "готуй сани влітку" цілком застосовна і до пляжного сезону. Тільки під "санями" в цьому випадку мається на увазі наша шкіра. Найвідповідальніші відпочивальники починають підготовку до відпускного літнього сезону ще навесні. І одна з головних задач – активне зволоження.

Найефективнішим способом для цього є мезотерапія. Зокрема, такий її різновид, як біоревіталізація, що передбачає використання препаратів, до складу яких входить гіалуронова кислота. Крім них також використовуються продукти з додатковими компонентами – ферментами, амінокислотами, полинуклеотидами, антиоксидантами. Їх підбір індивідуальний і залежить від віку і типу шкіри.

У літній період також обов'язковою умовою є використання косметичних засобів, що містять сонцезахисний SPF-фактор. Причому неважливо, їдете ви у відпустку або залишаєтеся в місті.

Раніше багато косметичних компаній включали до складу денного крему такий компонент, як діоксид титану. Однак дослідження показали, що ця речовина має здатність накопичуватися в шкірі і з часом може викликати розвиток алергічних реакцій. Тому із засобів догляду діоксид був виведений, але залишився в спеціальних засобах сонцезахисних ліній. В умовах активного відпочинку він відмінно захищає від сонячних променів.

Підбір процедур і препаратів має бути строго індивідуальним, і, звичайно ж, він залежить від типу шкіри. Надлишкова активність сальних залоз і схильність до запалення вимагає особливої уваги. Спека підсилює роботу залоз, що створює сприятливе середовище для розвитку всіляких запалень. Коригувати її можна за допомогою засобів з антибактеріальною активністю.

Наслідками впливу ультрафіолетових променів є гіперпігментація. І тут на допомогу приходить хімічний пілінг. Раніше ця процедура робилася строго в період з жовтня по квітень, коли сонячні промені не настільки агресивні. Інший час був табу. Сьогодні багато компаній представляють позасезонні процедури хімічного пілінгу, однак єдиною умовою для цього в літній період є обов'язкове використання сонцезахисних засобів.

Нічого не стоїть на місці, і технології постійно вдосконалюються. Сьогодні як ніколи є маса можливостей для того, щоб зберегти свою красу і підкреслити індивідуальність і найголовніше – зробити це безпечно і комфортно.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: