Вхiд на сайт
Авторизацiя

Які автомобілі викрадають в Україні найбільше: офіційна статистика

Які автомобілі викрадають в Україні найбільше: офіційна статистика
В Україні щодня викрадають в середньому 14-15 автомобілів. Хороша новина в тому, що поліція нарешті має намір по-новому боротися з автовикраденнями.

У I півріччі 2018 року в нашій країні було викрадено 2 707 транспортних засобів. З них поліція знайшла і повернула законним власникам 928 автомобілів.

Найчастіше в першому півріччі нинішнього року в Україні викрадали автомобілі «ВАЗ» (483 екз.). Зрозуміло, що їх потім використовували як «донорів» автозапчастин.

На другому місці Toyota – 267 викрадених авто. На третьому – Daewoo (213 екз.).

Замикають п’ятірку Mercedes і BMW. Якщо «ВАЗ» викрадають на запчастини, то автомобілі Mercedes і BMW – за замовленням.

Автозапчастини на автомобілі «ВАЗ» користуються в Україні гарним попитом в силу ряду причин. Тому радянська «класика» і потрапляє у поле зору зловмисників.

Автомобілі престижних брендів найчастіше викрадають на замовлення. Але їх не тільки продають, але іноді теж розбирають на запчастини.

Престижні автомобілі часто мають супутникове стеження, тому автогонщикам доводиться їх перші кілька днів «відстоювати» в якому-небудь затишному місці.

З січня по липень 2018 року поліція розкрила 39% автовикрадень. Це, звичайно, невеликий показник. Тому найближчим часом поліція планує розробити нову систему боротьби з цим видом злочинів. Її елементи скоро відпрацюють на навчаннях у Києві.

Ну а поки поліція шукає нові методи протидії автовикраденням, українським автолюбителям доводиться часто самостійно шукати свої вкрадені машини. Зокрема, в соціальних мережах створені спеціальні групи, де автолюбителі можуть поділитися інформацією про викрадення і допомогти один одному.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: