Вхiд на сайт
Авторизацiя

Що станеться, якщо відмовитися від соцмереж

Що станеться, якщо відмовитися від соцмереж
Як мінімум, ви зробите всю заплановану роботу дуже швидко

Соцмережі стали невід'ємною частиною нашого життя. Вони можуть використовуватися як бізнес, для роботи, але частіше – просто так, для приємного проведення часу.

Але не варто забувати, що вони забирають надто багато часу і навіть викликають залежність. Зауважимо, що може статися, якщо ви обмежите свою присутність у мережі хоча б на короткий проміжок?

1. Ви зробите всю заплановану роботу дуже швидко. Коли вам не потрібно буде турбуватися про те, що на ваш телефон починають масово приходити повідомлення, ваша продуктивність ростиме на очах. Справа в тому, що соціальні мережі постійно перебивають нас, не дають можливості сконцентруватися, забирають багато часу. Погодьтеся, це висока ціна за кілька лайків і коментарів.

2. Ви збільшите рівень своєї креативності. Соціальні мережі заважають вашій творчості. Повністю відмовившись від них, ви рятуєтеся від найсильнішого відволікаючого чинника і можете включити свій креативний потенціал на повну потужність.

3. Спершу ви будете дуже неспокійні. Хоча наслідки виходу з соціальних мереж в цілому позитивні в довгостроковій перспективі, деякий час ви можете відчувати стрес і занепокоєння. Ці почуття викликані нейробіологічної втратою відчуття постійного спілкування. На щастя, це почуття досить швидко проходить.

4. Ви відчуєте себе менш напруженими. Оскільки соціальні мережі стали настільки легкодоступними, ми часто приділяємо їм свою увагу 24/7. Така підвищена напруга може привести до цілої низки несприятливих наслідків для мозку, таких як погіршення пам'яті і підвищений ризик виникнення депресії.

5. Ви відчуватимете себе впевненіше. Коли ми публікуємо щось в соціальних мережах, ми схильні ділитися тільки щасливими моментами нашого життя. Це може здатися безневинним, але коли ми бачимо людей в їх "поліпшеній" версії, легко відчути, що ми відстаємо від них. Вихід із соціальних мереж допоможе вам позбутися цього соціального порівняння, і ви станете набагато щасливіші і впевненіші у собі.

6. Ви краще спатимете. Згадайте той момент перед сном, коли ви думали, що тільки на хвилину зайдете в інтернет, щоб прочитати одне лиш повідомлення, а потім раптом усвідомлювали, що провели там купу часу? Звучить знайомо? Коли ви залишаєте соціальні мережі, ви гарантуєте собі хороший нічний відпочинок.

7. Ви зміцните свої особисті стосунки. Звичайно, соціальні мережі можуть бути відмінним способом залишатися на зв'язку зі старими друзями або родиною. Але справжні, живі відносини, як правило, набагато сильніші, ніж ті, які підтримуються виключно в інтернеті.

8. Ви перестанете відчувати нудьгу. Ну хто з нас не пірнав у телефон, стоячи в довгій черзі до каси супермаркету? Дослідники провели експеримент з чотирма десятками студентів, і за фактом учасники випробували протилежний ефект. Дивно, однак за 30 хвилин, проведених в інтернеті, студенти лише сильніше відчули нудьгу. Так що задумайтеся про те, що коли ви бездумно прокручуєте новинні стрічки в соціальних мережах, ви могли б зайнятися більш корисними речами.

9. Ви будете менше зайняті марними думками. Як тільки ви перестанете прокручувати думки інших людей у себе в голові, ви, швидше за все, дізнаєтеся більше про те, що мотивує вас, а не їх. Коли люди йдуть з соціальних мереж, вони не прагнуть притягувати до себе увагу і отримувати малоцінний зворотний зв'язок від оточуючих.

10. Ви менше сваритиметесь. Набагато легше написати негативний відгук або коментар, коли ви ховаєтеся за екраном, ніж кидати образу людині в обличчя. Але коли ви перестанете використовувати соціальні мережі, ви вийдете з цієї онлайн-битви і будете менш емоційно заряджені.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: