Вхiд на сайт
Авторизацiя

Правила посилили: у кого заберуть субсидії в 2018 році (Інфографіка)

Правила посилили: у кого заберуть субсидії в 2018 році (Інфографіка)
Міністерство соціальної політики нагадало про нові правила призначення субсидій. Згідно з нововведенням, тисячі українців можуть втратити право на “пільгу”, якщо володіють цінним майном.

У наступному сезоні кількість одержувачів субсидій скоротиться мінімум на 10%. Тепер для отримання знижки на “комуналку” недостатньо тільки низьких доходів.

“З 6,5 мільйона субсидіантів було виявлено 920 тисяч тих, хто подавав так звані “нульові” декларації, тобто відомості, ніби вони нічого не заробляють. Але серед тих 920 тисяч було ідентифіковано 50 тисяч тих, які здійснили дорогі покупки”, – розповів експерт з питань ЖКГ Андрій Нікончук.

Інформацію про цінні придбання і великі витрати органи соціального захисту отримують від Державної фіскальної служби. І якщо готівкові розрахунки відстежити майже неможливо, то операції з банківськими картками прив’язані до ідентифікаційних кодів. А значить, за ними податківці визначають, хто, скільки і на що витратив.

“Якщо людина купить, наприклад, автомобіль, це відразу буде видно через її платежі через банк. Є обмеження щодо оплати готівкою, і якщо людина купить через картку, то це стане відомо податковій”, – зазначає експерт Всеволод Степанюк.

За новими правилами, субсидії більше не будуть призначати, якщо:

- площа квартири становить понад 120 квадратних метрів, а будинку – 200 кв. м;
- субсидіант здає в оренду квартиру або інше майно і отримує додатковий прибуток;
- субсидіант здійснив одноразову покупку більш ніж на 50 тис. гривень;
- претендент на субсидію володіє автомобілем, молодшим за 5 років; водночас, соціальні служби роблять винятки. Наприклад, субсидію можуть надати, якщо мова йде не про шикарну іномарку, а про бюджетний вітчизняний автомобіль.

Правила посилили: у кого заберуть субсидії в 2018 році (Інфографіка)


Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: