Вхiд на сайт
Авторизацiя

Туреччина хоче розраховуватися з Україною виключно нацвалютою

Туреччина хоче розраховуватися з Україною виключно нацвалютою
Туреччина готується перейти на розрахунки в національній валюті зі своїми найбільшими торговельними партнерами, такими як Китай, Росія, Іран і Україна. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, передає агентство Анадолу.

За його словами, якщо країни Європи теж захочуть позбавитися від "кайданів" долара, то Анкара готова перейти і з ними на аналогічні розрахунки в торгівлі.

Туреччина не сприймає світопорядок, при якому світу оголошена економічна війна, а на країни чинять тиск загрозою введення санкцій, зазначив президент.

"Ті, хто намагається звести рахунки з Туреччиною і наносять удар нижче пояса, повинні пам'ятати, що в світі немає жодного політика і жодної країни, які домоглися б успіху, проводячи ворожу політику щодо Анкари", - сказав Ердоган.

Раніше США запровадии обмежувальні мита на турецьку сталь і алюміній, через що Туреччина у відповідь запровадила мита на товари з США із обсягом торгівлі на суму $1,8 млрд.

Котирування турецької грошової валюти ліри впали до рекордно низького рівня після того, як США 1 серпня ввели санкції стосовно двох турецьких міністрів у справі американського пастора, обвинуваченого в підтримці тероризму в Туреччині. Ердоган заявив, що Анкара заморозить активи двох міністрів США у відповідь.

10 серпня турецька валюта досягла нового рекордного мінімуму, опустившись до 6,3 ліри за долар після того, як турецька делегація повернулася з переговорів у Вашингтоні в четвер без видимих рішень кризи.

Після цього Трамп оголосив про подвоєння тарифів на турецьку сталь і алюміній на тлі погіршення дипломатичної сварки з Анкарою, спричинивши подальше падіння ліри.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: