Вхiд на сайт
Авторизацiя

Угорщина стає «базою російських шпигунів», — The Wall Street Journal

Угорщина стає «базою російських шпигунів», — The Wall Street Journal

Російський вплив в Угорщині збільшується, російські шпигуни вільно пересуваються країною, використовуючи Будапешт як базу для підготовки до завдань в Європі. Про це повідомляє The Wall Street Journal, посилаючись на американських і угорських чиновників.

Як приклад видання наводить ситуацію, котра нещодавно трапилася в Угорщині: «На одному з прикордонних постів навчені на Заході угорські контррозвідники отримали інформацію про російського оперативника, який збирається в’їхати в Угорщину. Вони попросили дозволу на його переслідування. У дозволі було відмовлено, говорилося в твердому наказі з Будапешта».

За твердженням видання, російські енергетичні компанії підписують «неафішовані угоди в Угорщині», які, на думку критиків, спрямовані на збагачення місцевих олігархів.

У тексті надалі згадується АЕС «Пакш-2», як» Росія побудує в Угорщині за 12 млрд євро. Угорщина заробить на продажі російської електрики німецьким заводам, говорив прем’єр Віктор Орбан. У той же час станція може залишити Угорщину в боргах і зробити її залежною від Москви, зазначає The Wall Street Journal.

Крім того, газета пише про приховану угоду від 2011 року, за якою російський газ, що постачається в Угорщину, «недорого» продавався місцевим енергокомпаніям, контрольованим «угорськими і російськими олігархами». Потім компанія, газета називає одну з них — MET Hungary, перепродає газ споживачам із «хорошою вигодою».

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков відкинув інформацію ЗМІ щодо шпигунства та впливу на угорських посадовців. «Нині модно звинувачувати в усьому Росію і російську розвідку», — сказав Пєсков, додавши, що європейські країни «повинні вирішувати свої внутрішні проблеми самостійно».

Як пише УНН, в липні глава угорського уряду Віктор Орбан заявив, що санкції Заходу шкодять двостороннім стосункам його держави з Росією. Угорський прем’єр, виступаючи тоді перед студентами Вільного університету в Румунії, зазначав, що нинішня політика ЄС щодо Росії заважає більшості членів союзу. За його словами, тим країнам, хто побоюється Росію (в числі таких Орбан назвав Польщу і країни Балтії), він запропонував надати додаткові гарантії безпеки, а іншим країнам ЄС дозволити нормально торгувати із Росією.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: