Вхiд на сайт
Авторизацiя

Україна в ТОП-6: названі найбільші постачальники пива в ЄС

Україна в ТОП-6: названі найбільші постачальники пива в ЄС
Україна експортувала в країни Європейського Союзу за 2017 рік 11 млн літрів пива, що становить 3% від усього обсягу ввезеного в ЄС продукту.

Євростат надав статистику головних постачальників хмільного продукту в ЄС. На першому місці розташувалася Мексика - 211 млн літрів і 52% від усього імпорту.

На другому місці - Сербія з 48 млн літрів, що склало 12%. Третіми стали США. У 2017 році вони поставили 39 млн літрів, що склало 10% від загальної кількості.

У списку на четвертій позиції розташувалася Білорусь - 23 млн літрів (6%). П'ятим став Китай, який поставив 16 млн літрів - 4%. І шоста - Україна.

Україна в ТОП-6: названі найбільші постачальники пива в ЄС

Аналітики компанії Pro-Consulting повідомляли, що в 2017 році експорт українського пива збільшився на 50%, в порівнянні з 2016 роком.

Головним імпортером українського пива в ЄС була Литва (8,2% всіх поставок), яка входить до четвірки країн-споживачів ще з 2014 року. Тоді половина всього експортованого напою відправлялася в Росію, 20% в Білорусь і практично стільки ж в Молдову.

У минулому році пиво в Росію практично не експортувалося, а поставки в Білорусь і Молдову знизилися сумарно на 8 млн л, проте пивний сектор підтримали нові ринки збуту. Так, Україна експортувала в Алжир 18 млн л пива - це 17,7% від усього експорту в 2017-му році.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: