Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні вже скоро різко підскочать ціни: названа причина

В Україні вже скоро різко підскочать ціни: названа причина
В результаті колосальних масштабів трудової міграції в Україні можуть сильно піднятися ціни і сповільниться економічне зростання.

В інфляційному звіті Національного банку за липень 2018-го вказано, що до кінця року інфляція залишиться на рівні 8,9%, але вже на початку 2019-го прогнозується істотний стрибок цін.

Причиною стане заплановане урядом підвищення ціни на газ для населення, яке повинно привести її до рівня імпортного паритету.

"Цей фактор також буде впливати на рівень інфляції і протягом перших трьох кварталів наступного року і не дозволить Національному банку привести її (інфляцію. - Ред.) в межі цільового діапазону раніше IV кварталу 2019 року", - сказано в звіті.

Таким чином на зростання цін будуть тиснути низка фундаментальних факторів:

вищий, ніж досі очікувалося, внутрішній попит, в тому числі за рахунок зростання заробітних плат і переказів від трудових мігрантів; зниження інтересу інвесторів і відстрочка отримання фінансування за програмою співпраці з МВФ;інфляційні очікування, які продовжують перевищувати інфляційні цілі Національного банку.

Також в Нацбанку вказали, що за допомогою жорсткої монетарної політики зможуть компенсувати дію цих чинників і привести інфляцію в допустиму норму.

До слова, як пояснив експерт в сфері зарубіжного ринку праці Ярослав Мазур, для того, щоб у українців пропав стимул шукати роботу за кордоном, рівень заробітних плат повинен досягти близько 500 євро. Згідно з даними великого кадрового порталу, зарплати в столиці вже досягли цього рівня.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: