Вхiд на сайт
Авторизацiя

Від яких шкідливих звичок в офісі краще скоріше позбутися: 10 пунктів

Від яких шкідливих звичок в офісі краще скоріше позбутися: 10 пунктів
Шкідливі звички можуть з'явиться не тільки в повсякденному житті, а й безпосередньо в офісі, де ви проводите досить багато часу.

Експерти Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна більш детально розглянули ТОП-10 шкідливих звичок, від яких краще позбутися при перших ознаках появи.

1. Відмова від сніданку. Чашка кави вранці, ще одна – по дорозі, третя – прийшовши на робоче місце, в гіршому випадку в парі до кожної йде сигарета. Так недалеко до гастриту або навіть виразки шлунку. Тоді як сніданок допомагає запустити метаболізм, підняти рівень енергії, і ви на початку дня не відчуватимете себе млявим.

2. Обідати на робочому місці. По-перше, це негігієнічно, так як крихти можуть падати на стіл і клавіатуру комп'ютера, по-друге, запах ваших котлет і голубців може до кінця перерви не вивітритися, по-третє, мозок обов'язково вимагає відпочинку і перезапуску. Крім того, дослідження показують, що такого типу багатозадачність шкодить ефективній роботі, так що навряд чи вдасться встигнути дуже багато під час обіду на робочому місці.

3. Сидіти за столом весь день, особливо ненормований. В такому випадку проблем зі здоров'ям не уникнути. Постарайтеся вставати і робити прості вправи, які можна виконувати прямо в офісі.

4. Сутулість. Крім того, що неправильна постава призводить до болю в спині і плечах, сколіозу і інших проблем з хребтом, сутулість ще і веде до погіршення настрою.

5. Сидіти зі схрещеними ногами, ногою на нозі або підгинаючи одну.
Така поза хоч і здається комфортною, але також може призводити до дискомфорту в спині. Ідеальна поза для сидіння – з рівною спиною, а ноги при цьому рівно стоять на підлозі.

6. Підпирати рукою підборіддя. Це, може, і зручно, але подумайте, скількох поверхонь ви торкаєтеся за день? І як часто миєте руки? Така звичка дуже шкідлива для шкіри обличчя.

7. Терти очі. Погано з точки зору гігієни, до того ж великий ризик травмувати шкіру повік. Якщо очі втомилися від комп'ютера, – краще зробити прості вправи для відпочинку, посидіти 10-20 секунд із закритими очима або піти вмитися прохолодною водою.

8. Гризти кінчик олівця або ручки, які спочатку полежали на столі, потім кілка разів упали на підлогу, та й взагалі служать вам вірою і правдою не один тиждень.

9. Переносити хворобу на ногах. Це не просто шкідливо, це небезпечно для життя і здоров'я. До того ж продуктивність роботи хворої людини наближається до нуля. Крім цього, ви піддаєте ризику колег в офісі. Задумайтесь – чи варто звання "залізної людини" таких ризиків?

10. Неможливість переключитися. Навіть після закінчення робочого дня, прийшовши додому з офісу, ви продовжуєте вирішувати робочі питання, комусь телефонуєте, пишете, перевіряєте пошту або просто бездумно сидите в Інтернеті і соціальних мережах. Така звичка може призвести до нервового виснаження. Спробуйте відкладати телефон, як тільки переступаєте поріг дому.

Пам'ятайте, що є досить прості дії, які дають можливість відчувати себе краще:

Позначте чітку межу "робота – відпочинок"
Перемикайтеся. Знайдіть те, що допомагає вам переключитися з одного режиму в інший
Влаштуйте собі "інформаційну дієту" – перестаньте щохвилини перевіряти робочі месенджери і пошту
Працюйте не 16 годин, а раціонально і конструктивно; не довше, а продуктивніше
Не прагніть до перфекціонізму в усьому
Делегуйте завдання і повноваження

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: