Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні запропонували скасувати безкоштовну видачу житла

В Україні запропонували скасувати безкоштовну видачу житла
В Мінрегіонбуді шукають варіанти вирішення законодавчих проблем

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України запропонувало припинити практику безплатної видачі житла в Україні. Про це під час круглого столу заявив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

"Треба, дійсно, відійти від безкоштовної передачі житла. Можуть бути, звичайно, винятки – якщо муніципалітет захоче комусь віддячити, він матиме право це зробити. Наприклад, Героїв України. Це неприємна частина, але нам треба це зробити", – сказав Парцхаладзе.

На думку учасників круглого столу, норма про безкоштовну видачу житла, закладена в Житловий кодекс України, в нинішніх умовах неможлива і гальмує розвиток економіки.

При цьому Конституція України забороняє погіршувати соціальні умови. Але в Мінрегіонбуді шукають варіанти вирішення цієї проблеми.

Також у відомстві підкреслюють, що прийшов час завершувати безкоштовну приватизацію житла, яка триває з початку незалежності. Ці положення також повинні знайти відображення в законопроекті.

Текст законопроекту планують подати для обговорення через два місяці, тобто до жовтня 2018 року.

Раніше повідомлялося, що в Україні розробляється законопроект про оренду житл. Документ має врегулювати питання формування фонду орендних будинків. Однак мова не йде про ті квартири, які здаються в оренду зараз.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: