Вхiд на сайт
Авторизацiя

Україна все-таки братиме участь у "Дитячому євробаченні-2018"

Україна все-таки братиме участь у "Дитячому євробаченні-2018"
Україна має намір взяти участь у пісенному конкурсі "Дитяче євробачення" у 2018 році. Про це йдеться в повідомленні Національного суспільного телебачення, передають Українські Новини.

"Незважаючи на тотальне недофінансування компанії, Національна суспільна телерадіокомпанія України проведе національний відбір для участі у Дитячому пісенному конкурсі "Євробачення-2018", правда, відбірковий етап відбудеться онлайн", - йдеться в ньому.

Згідно з повідомленням, в умовах недофінансування компанії НОТУ не має фінансової можливості здійснити всі необхідні витрати.

Саме тому НОТУ вперше відмовляється від телевізійної версії національного відбору і проведе відбірковий етап тільки онлайн, оскільки це дозволить мінімізувати витрати на виробництво.

Разом з тим проблема сплати річних членських внесків в Європейський мовний союз (ЕВС) і обов'язкового внеску за участь в "Євробаченні-2018" залишається відкритою.

Також поки немає коштів для забезпечення участі української делегації на міжнародному етапі конкурсу.

Національна громадська телерадіокомпанія сподівається, що уряд виконає свої зобов'язання і дофінансовує НОТУ згідно із законом "Про суспільне телебачення і радіомовлення України".

Зараз у розподілі видатків державного бюджету України на 2018 рік для НОТУ передбачено тільки 776 млн гривень, що не покриває поточних операційних витрат компанії до кінця 2018 року, оскільки це фінансування вдвічі менше суми, гарантованої законом "Про суспільне телебачення і радіомовлення України", де йдеться, що бюджет НОТУ повинен становити 0,2% видатків загального фонду державного бюджету за попередній рік, тобто 1,54 млрд гривень.

Станом на 2 серпня ЄВС вже підтвердив участь України в конкурсі на основі зобов'язання НОТУ сплатити необхідні внески восени.

Таким чином Україна стала двадцятою країною, яка буде брати участь у міжнародному пісенному конкурсі.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: