Вхiд на сайт
Авторизацiя

Військовим хочуть підвищити зарплату: коли піднімуть і скільки платитимуть

Військовим хочуть підвищити зарплату: коли піднімуть і скільки платитимуть
Полторак написав Гройсману лист і пояснив, чому потрібно підвищувати виплати

У Міністерстві оборони прийняли рішення про підвищення зарплати військовослужбовцям з 1 жовтня. Голова відомства Степан Полторак звернувся з відповідним проханням до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

У Міноборони скаржаться на збільшення кількості контрактників, які звільняються зі служби через матеріальне забезпечення.

"Всього з січня по червень звільнилося одинадцять тисяч офіцерів і контрактників, які мали військовий досвід, ще вісімнадцять тисяч повинні звільнитися до кінця 2018 року", – говориться в листі.

Зазначається, що на початку 2016 року "мінімалка" для військових становила 7 тис. грн, на той момент це було близько п'яти розмірів мінімальної заробітної плати та майже 1,6 розміру середньої зарплати по країні. Водночас 2017 року підвищення соціальних стандартів в країні призвело до погіршення матеріального становища військовослужбовців. Це спровокувало відтік військовослужбовців.

Зараз же грошове забезпечення військовослужбовців першого року служби становить 7,5 тис. грн при середній зарплаті по країні 8,7 тис. грн.

"Тому з метою збереження кадрового потенціалу та залучення на військову службу в Міністерстві оборони опрацьовується питання про збільшення з 1 жовтня 2018 мінімального грошового забезпечення: рядовому складу – до 9 тис. грн, офіцерському складу – до 15,3 тис. грн", – пояснив Полторак прем'єру в своєму зверненні.

В результаті Міноборони розраховує отримати додатково з держбюджету 4,5 млрд грн.

Нагадаємо, у вересні минулого року в Міноборони озвучили зарплату солдата на Донбасі. Заробітна плата рядового військовослужбовця в званні "солдат", який виконує завдання в зоні бойових дій, становить 17 тис. грн. Зарплати у десантників і морської піхоти вище, ніж у військовослужбовців інших підрозділів ЗСУ.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: