Вхiд на сайт
Авторизацiя

"П'ятдесят відтінків сірого" - фільм, який сподобається шанувальникам трилерів (РЕЦЕНЗІЯ)

Кіноверсія еротичного бестселера від Е. Л. Джеймс. Сюжет хороший, цікавий і захопливий.

"П'ятдесят відтінків сірого" - фільм, який сподобається шанувальникам трилерів (РЕЦЕНЗІЯ)


Коли Кейт, однокурсниця Анастейші Стіл, хворіє і просить її взяти інтерв'ю у молодого мільярдера, дівчина і підозрювати не могла, чим це для неї обернеться. Крістіан Грей, а саме так звали багатія, виявився молодим і красивим чоловіком, темперамент якого одразу взяв дію над дівчиною. Пізніше він заявляється в магазин, де працює Анастейша і пропонує їй провести з ним ще одну зустріч. Погодившись, дівчина поринає у світ всепоглинаючої пристрасті і таємних захоплень мільярдера. Раніше безневинна студентка починає вивчати свої внутрішні бажання і втілювати свої фантазії.

"П'ятдесят відтінків сірого" - фільм, який сподобається шанувальникам трилерів (РЕЦЕНЗІЯ)


Після публікації книги в 2011 році, перенести сюжет виявилося справою часу. Вже до літа 2012 року роман набрав таку шалену популярність, що зміг побити популярність таких бестселерів, як "Гаррі Поттер" і «Сутінки». Сама історія стосунків головних героїв бере початок зі звичайного фанфіка. Найцікавіше, що свою любительську замальовку Е. Л. Джеймс писала на основі книги «Сутінки» з героями Стефані Майєр.

Готувати до екранізації «П'ятдесят відтінків сірого» стали на початку 2012 року, коли вже було видно потенціал майбутнього фільму. Поставити цю драму з еротичним змістом пропонували навіть Анджеліні Джолі, однак та відмовилася. Під час проб на головну жіночу роль, яка у результаті дісталася Дакоті Джонсон, кандидаткам треба було зачитати монолог з фільму «Персона» (1966) Інгмара Бергмана. Так можна було побачити, наскільки комфортно буде актрисам працювати на знімальному майданчику. Автор книги «П'ятдесят відтінків сірого» Е. Л. Джеймс сама наполягла на кандидатурі Дакоти Джонсон на роль Анастейші. А от в головній чоловічій ролі письменниця була не проти побачити Чарлі Ханнема, зірку серіалу «Сини анархії» і блокбастера «Тихоокеанський рубіж». Однак графік Ханнема був занадто завантажений і він відмовився.

"П'ятдесят відтінків сірого" - фільм, який сподобається шанувальникам трилерів (РЕЦЕНЗІЯ)


Фільм "П'ятдесят відтінків сірого" - цікавий фільм, але на мою суб'єктивну особисту думку більше "розпіарений", ніж виявилося.
В Ужгороді на прем'єру прийшло більше дівчат, ніж хлопців. Перед фільмом навіть розливали шампанське. Це напевно тому, що квиток коштував 80 гривень, а не 50 як зазвичай.


Були й пари, але не так багато. Було й пару одиноких молодиків...які напевно хотіли більше дізнатися про таємничі бажання осіб прекрасної статі. Але не все так сталося, як жадалося....

Я був серед тих, хто не читав книгу, але пішов разом зі своєю подружкою. Всі йшли отримати емоції, якими жили, читаючи черговий американський бестселер.

Здивувало, наскільки фільм, темою якого заявлено палке, пристрасне пробудження бажання і сексуальності, не здатний передати хоч краплинку емоцій на цю сакральну тему.

Жодної сцени з тих, які описані в книзі. Багато відгуків навіть по залі було, що упущені нюанси, цікавинки та моменти гострих відчуттів. Не дивно стає, чому ж Джолі не погодилася грати головну роль у фільмі. Якщо Ви бачили фільм із нею в головній ролі та Антоніо Бандеросом під назвою "Спокуса", то той фільм набагато яскравіший та спристрашніший, ніж те, на що чекав майже увесь жіночий світ. Якщо ж не бачили, то радимо переглянути його. Хоча б буде на що подивитися і з чим порівняти.

Але повертаємось до "Містера Грея та Анни"... Головна "роздинка" книги - Грей шаленів від того, коли Анна кусала свої стиглі як вишні губи. У фільмі вона перший раз вкусила губу тільки після того, коли вони вже поцілувалися. А це так ... хвилина 20-та.

Там, де нам обіцяють кінець романтизму, нам впарюють сцени прогулянок по залитому сонцем лісі, польоти на вертольоті і довгі плани нічного міста. Хоча пейзажі дійсно прекрасні. Садомазохізм, який начебто мав би бути демістифікувати, виявляється лише приводом для чарівної казки, причому вельми реакційного толку. У психологічному ж плані (якщо стосовно цього фільму взагалі доречно говорити про психологію).

"П'ятдесят відтінків сірого" - фільм, який сподобається шанувальникам трилерів (РЕЦЕНЗІЯ)


Хочеться сказати, що цей фільм варто подивитись кожному, хто хоче не побачити, а відчути інший світ, світ успішних власників транснаціональних корпораців і трішки "покопирсатися" в тому, чому серед сильних і успішних людей багато одиноких та тих, хто живе в своєму "завуальованому" від усіх світі. Напевно, тільки в людину, яка глибока душею можна закохатися. Хоча це важкі люди, яких варто сприйняти без істерик.

Критикувати фільм не буду, це зроблять ті, хто читав книгу.

Фільм хороший для тих, хто звик тверезо мислити й дивитися трилери. Для тих, хто хоче пірнути в атмосферу еротики одна порада - завітайте зі своїм партнером до "секс-шопу" і виберіть те, що Вас заведе та задовольнить. Кохайте один одного!



Закарпатський кореспондент


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: