Вхiд на сайт
Авторизацiя

Як настрій впливає на продуктивність людини: неочікувані результати

Як настрій впливає на продуктивність людини: неочікувані результати
Канадські вчені вивчили, яким чином настрій здатний впливати на продуктивність людини на роботі, до прикладу, керувати своїм часом чи краще визначати пріоритети в завданнях.

Науковці з професором психології Університету Ватерлоо Тарою Маколі й кандидатом наук Мартіном С. Габелія встановили, що гарний настрій може заважати обліку часу й організованості.

Проте це твердження стосується екстравертів, тому що у ході дослідження інтроверти з поганим настроєм зупиняли свою роботу.

В експерименті взяли участь 95 людей, вчені вивчали їхню поведінку відповідно до виникнення щоденних завдань та стресу залежно від настрою. Увага вчених була прикута до емоційної реактивності – чутливості, інтенсивності та тривалості наших емоційних реакцій, пов'язаних з нашим настроєм. Ці компоненти є визначальними, які впливають на ефективне функціонування або вміння виконувати завдання.

Усіх людей поділили на групи залежно від емоційної реактивності – інтроверти (люди з низькою реактивністю) та екстраверти (люди з високою реактивністю).

Експеримент показав, що екстраверти у поганому настрою краще виконували завдання. Але люди з низькою реактивністю показали інший результат – їхні здібності зменшувалися наполовину в поганому гуморі.

Висновок вчених такий: екстраверти у поганому настрою покращують навички, а інтроверти навпаки – погіршують вміння виконувати завдання.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: