Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Ужгороді обговорили можливості та умови створення Польського центру

В Ужгороді обговорили можливості та умови створення Польського центру
Ужгородський міський голова Богдан Андріїв, його заступники Олександр Білак та Василь Гомонай сьогодні зустрілися з директором Центру європейських проектів у Варшаві Лєшиком Буллєром.

Пан Буллєр та його колеги – проектний менеджер Програми транскордонного співробітництва "Польща-Білорусь-Україна" Лоліта Гедьо і старший експерт представництва Програми у Львові Василь Хім'як сьогодні в Ужгороді беруть участь у семінарі з підготовки проектних пропозицій у рамках конкурсу Програми, який провели для представників Закарпатської області у "Совиному гнізді", також напрацьовують майбутні заходи, інформує прес-служба Ужгородської міськради.

У розмові з Богданом Андріївим Лєшик Буллєр наголосив, що для польської сторони дуже важлива допомога і підтримка, яку надає міська влада Ужгорода, адже мають на меті залучити якомога більше закарпатців до подання проектів за Програмою транскордонного співробітництва "Польща-Білорусь-Україна".

Результатом, за словами директора Центру європейських проектів у Варшаві, буде розширення спілкування та співпраці і громадян, і цілих територій, і громад. Надзвичайно зацікавлені також польські підприємці у розширенні свого бізнесу через партнерство з Україною.

Сьогодні на зустрічі обговорили також створення в Ужгороді Польського центру, який був би локацією для налагодження контактів, отримання інформації, діяльності Товариства польської культури Закарпаття тощо. Про такий Центр нещодавно йшлося також на зустрічі міського голови Богдана Андріїва з Генеральним консулом Республіки Польща у Львові Рафалом Вольським.

Нагадаємо, Програма транскордонного співробітництва "Польща-Білорусь-Україна" вже 15 років підтримує процеси розвитку на прикордонній території Польщі, Білорусі та України шляхом фінансування різноманітних проектів.

У першому періоді Програми, у 2004-2006 роках підтримали 167 проектів на загальну суму 46 мільйонів євро. У 2007-2013 рр. фінансування суттєво зросло: реалізовано 117 проектів на 170 млн. євро. Зараз триває новий, третій, програмний період – 2014-2020, який передбачає фінансування у розмірі 165 мільйонів євро на проекти, спрямовані на захист та промоцію культурної та природної спадщини прикордонних територій, транспортну інфраструктуру регіонів, вдосконалення інфраструктури та роботи пунктів перетину кордону, а також розвиток служб охорони здоров'я і громадської


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: