Вхiд на сайт
Авторизацiя

Статистика вражає: українці облюбували нову країну для масової міграції

Статистика вражає: українці облюбували нову країну для масової міграції
Не секрет, що останнім часом українці все частіше вирушають на заробітки в сусідні європейські країни, а інколи залишаються там назавжди. Нещодавно в списку привабливих для українців напрямків з’явилося поповнення

Так, повідомляється, що з початку цього року помітно збільшився потік українців, які прибувають в Литву. Про це свідчить статистика департаменту міграції при МВС Литви.

Станом на 1 липня в цій країні проживали 54 393 іноземця. З них – 15 291 українець, 12 391 росіянин і 10 433 білоруса.

Примітно, що в порівнянні з торішніми показниками, число українців в Литві зросло на 55,4%, а білорусів – на 24,7%. При цьому число росіян, які проживають в країні, навпаки, зменшилося на 8,3%.

Громадяни цих трьох країн складають 70,1% від загального числа іноземців, що проживають в Литві. За останній рік кількість іммігрантів в країні виросла на 15,4% при тому, що чисельність місцевого населення знизилася на 0,8%.

Більшість іноземців, які проживають в Литві (54,5%), мають тимчасовий дозвіл на проживання. Протягом року число бажаючих отримати цей документ зросло на 13,8%.

Небезпеку для України може таїти масова трудова міграція. Повідомлялося, що це явище може обернутися не просто масштабною нестачею робочих кадрів, а й більш глобальними проблемами. Про це повідомив кандидат політичних наук, економічний експерт Олександр Палій.

«У консенсус-прогнозі Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) і в звіті Національного банку України ризик від трудової міграції поставили в один перелік з наслідками від розриву співпраці з МВФ», – зазначив він.

Більш того, за словами Палія, наслідки трудової міграції вже можна спостерігати в поліклініках.

«У цьому році загроза впливу трудової міграції на ситуацію в економіці вперше була включена в консенсус-прогноз МЕРТ. Уже зараз в більшості лікарень – дефіцит молодшого медичного персоналу. Крім цього, роботодавці скаржаться на брак робочих кадрів. У Національному банку також відзначають: серед основних загроз для України – трудова міграція », – підкреслив він.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: