Вхiд на сайт
Авторизацiя

Вартість автогазу зросла до кризового рівня минулого року

Вартість автогазу зросла до кризового рівня минулого року
Оптові ціни скрапленого газу на умовах поставки DDP перевищили позначку 25 000 грн/т. При цьому мережі АЗС підвищили ціни на автогаз на 2-30 коп./л в період з 18 по 19 липня. Таким чином середня ціна автогазу наблизилася до 14 грн/л – рівня кризи кінця літа 2017 року.

Про це пише профільний портал Enkorr з посиланням на дані моніторингу Консалтингової групи А-95.

У мережах ОККО і AMIC СВГ подорожчав на 16 коп./л і 24 ккоп./л, до 14,35 грн/л і 13,93 грн/л, відповідно. На станціях Автотранс, Надія, Chipo і Нефтек СВГ додав в ціні 10 коп./л.

Shell, WOG, група Приват, KLO, БРСМ-Нафта, Кворум, Фактор і Род-Нік підвищили ціни на 2-30 коп./л.

Середня ціна СВГ по Україні 19 липня склала 13,97 грн/л (+11 коп./л).

Оптова пропозиція газу за ціною 25 000 грн/т і вище були зафіксовані у чотирьох операторів ринку – Надії, Автотранс, УПК-Европлюс і GT Group. Зокрема, Надія пропонує газ по 25 000-25 100 грн/т у Вінницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Херсонській та Чернівецькій областях. Автотранс – в Дніпропетровській, Донецькій, Одеській і Чернівецькій. УПК-Європлюс встановила ціни 25 100 грн/т в Запорізькій і Кіровоградській областях, GT в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях пропонує СВГ на умовах DDP за 26 000 грн/т.

Середня ж ціна газу по країні на умовах DDP становить 24 780 грн/т. З початку місяця вона зросла на 1 640 грн/т або 7%. Внутрішні ціни збільшуються у відповідь на подорожчання імпортного ресурсу. За словами трейдерів, поточне середнє по липню котирування СВГ на білорусько-польському кордоні складає близько $550/т, тоді як в червні воно була на рівні $480/т.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: