Вхiд на сайт
Авторизацiя

Угорщина забезпечить Закарпаття хлором для очистки питної води

Угорщина забезпечить Закарпаття хлором для очистки питної води
На Закарпатті для знезараження питної води рідкий хлор використовується на 18 підприємствах водоканалу.

Через зупинку українського підприємства «Дніпро-Азот» запасу хлору для безперебійної роботи насосно-фільтрувальних станцій області залишилося на кілька тижнів. Після цього підприємства змушені будуть припинити свою роботу й зупинити централізоване постачання води населенню, що неминуче призведе до спалаху інфекційних хвороб.

Щоб не допустити такого сценарію, Геннадій Москаль звернувся до Генерального консульства Угорщини в Ужгороді з проханням поставити на Закарпаття необхідний для очистки питної води рідкий хлор.

– Сьогодні ми отримали відповідь, що Угорщина, яка є виробником хлору, відгукнулася на наше прохання й надасть Закарпаттю таку гуманітарну допомогу, – заявляє Г.Москаль. – Зараз визначається механізм якнайшвидшого транспортування рідкого хлору, очікуємо його прибуття вже наступного тижня. Попередньо мова йде про півторамісячний запас речовини для Закарпаття, і за цей час, сподіваємося, «Дніпро-Азот» відновить свою роботу. Від імені всього Закарпаття висловлюю щиру вдячність уряду Угорщини, який постійно відгукується на проблеми області й приходить на виручку. Справжній друг, як відомо, пізнається в біді.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: