Вхiд на сайт
Авторизацiя

Резонансне затримання наркоторговців на Закарпатті: оперативне ВІДЕО затримання

Члени організованої злочинної групи, які вчора у результаті спецоперації були затримані працівниками правоохоронних органів, ввозили наркотичну речовину у великих розмірах з-за кордону. Про це сьогодні, 19 липня, під час брифінгу розповів начальник слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України Наріман Сулейманов.
Резонансне затримання наркоторговців на Закарпатті: оперативне ВІДЕО затримання

За його словами, впродовж квітня-липня 2018 року правоохоронцями документувався факт ввезення мешканцями Закарпатської області з-за кордону наркотичної речовини – опій сирець, який вподальшому виготовляли та реалізовували в різні міста України.

«Під час спецоперації документувались протиправні дії різних осіб. Відповідно нами, під час вказаних слідчих дій, було придбано загальна кількість 3,5 літри опію. Його загальна вартість на «чорному ринку» становить близько 15 млн гривень», – зазначив він.

Також Наріман Сулейманов розповів, що вчора було проведено понад 20 санкціонованих обшуків.

«У ході спецоперації, під час придбання останньої частини наркотичної речовини об’ємом 2,5 літри, підозрювана особа почала рух на транспортному засобі з метою переховування від органів досудового слідства. Працівниками поліції правомірно було застосовано зброю для зупинення підозрюваної особи. Після чого його було затримано, грошові кошти та наркотичні засоби – вилучені. Загальна кількість наркотичних засобів, яку вилучили під час обшуків, становить 7,5 кілограмів. З цього об’єму можна було зробити понад 150 тисяч доз наркотичного засобу. Крім того, під час слідчих дій в автомобілі було виявлено незареєстровану вогнепальну зброю, холодну зброю, предмети для приховування обличчя, що вказує на те, що особи займалися не лише збутом наркотичним речовин. На даний час проводяться слідчі-розшукові дії щодо встановлення місця осіб, які переховуються від органів досудового слідства», – додав він.
Резонансне затримання наркоторговців на Закарпатті: оперативне ВІДЕО затримання

Варто зазначити, що наркоторговці налагодили міжнародний канал постачання наркотичного засобу опій з Республіки Угорщина на територію України.
Резонансне затримання наркоторговців на Закарпатті: оперативне ВІДЕО затримання

«На даний час після майже тримісячного документування протиправної діяльності фігурантів по даному кримінальному провадженні та після проведених вчорашніх санкціонованих судом обшуків, всі зусилля спрямовані на проведення судових експертиз з метою встановлення виду та кількості наркотичних засобів. Також здійснення усіх цих заходів проводиться з метою, щоб кожен, хто вчинив кримінальне правопорушення по даній справі, був притягнений до відповідальності в міру своєї вини. На даний час проводиться досудове розслідування», – пояснив начальник відділу розслідування особливо тяжких злочинів ГУ НП у Львівській області Станіслава Лисенко.

Серед підозрюваних є мешканці Закарпатської області, а також особи з числа національних меншин. Поки що у прокуратурі ці деталі не розголошують.

У разі, якщо вину підозрюваних доведуть, то їм загрожує до 12 років позбавлення волі.




Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: