Вхiд на сайт
Авторизацiя

В уряді нагадали, як отримати "живі" гроші за зекономлені газ і світло

В уряді нагадали, як отримати "живі" гроші за зекономлені газ і світло
Субсидіантам для отримання компенсації за енергоефективність необхідно до 1 вересня подати заяву в управління соцзахисту населення.

"Так як і минулого року, під монетизацію підпадають зекономлених домогосподарствами еквівалент вартості 150 кіловат електроенергії, якщо цей ресурс використовується для опалення, або 100 кубів газу", - нагадують урядовці.

Як наголошується, до 1 липня компанії-виробники та виконавці послуг з газо-, та електропостачання надали структурному підрозділу з питань соціального захисту населення списки енергоощадних субсидіантів із зазначенням суми невикористаної державної допомоги.

"Інформацію про наявність економії кожен отримувач субсидії може відслідковувати у своїй платіжці або шляхом звернення до постачальника газу чи електроенергії, якщо вони використовуються для опалення", - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, відкриття рахунку в банку, як і вибір самої уповноваженої банківської установи, через які проводяться виплати соцдопомог та пенсій, або у відділеннях Укрпошти має здійснюватися субсидіантом самостійно.

"На момент подачі заяви рахунок в банку повинен бути уже відкритим. При цьому у містах виплати здійснюватимуть виключно через банківські установи, а в сільській місцевості – через банки або пошту за вибором отримувача", - повідомляє прес-служба.

Як зазначається, минулоріч грошову винагороду за зекономлені енергоресурси отримали 1,755 млн українських родин.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів вніс зміни до програми призначення субсидій: з наступного опалювального сезону розраховувати на субсидію не зможуть ті, хто приховує статки, має великі будинки чи квартири або має тіньову зайнятість.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: