Вхiд на сайт
Авторизацiя

В уряді анонсували запуск потягу з України до країн Балтії

В уряді анонсували запуск потягу з України до країн Балтії
28 вересня зі столиці України відправиться перший пасажирський потяг за маршрутом Київ-Мінськ-Вільнюс-Рига. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

"Минулорічний порядок денний, який був погоджений у Литві, дав результат цього року. Ми маємо потяг чотирьох столиць (Рига – Вільнюс – Мінськ - Київ), який стартує 28 вересня з Києва", - цитуються в повідомленні слова міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Він пообіцяв, що Україна матиме також пряме авіаційне сполучення між Вільнюсом і Львовом та "низку інших перспективних проектів".

Як повідомлялося, вартість квитка купейним вагоном до Риги становитиме близько 1855 грн (59 євро), тривалість подорожі складе 15 годин з урахуванням проходження кордонів. Поїзд відправлятиметься з Києва близько 15:00 і прибуватиме до Риги близько 6:00 наступного дня.

Станом на початок квітня "Укрзалізниця" закупила для цього потягу 28 нових пасажирських вагонів у Крюківського вагонобудівного заводу.

У 2017 році Мінінфраструктури планувало запустити пасажирський поїзд п'яти столиць за маршрутом Київ - Мінськ - Вільнюс - Рига - Таллінн. Однак, очевидно, від естонської столиці вирішили відмовитися.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: