Вхiд на сайт
Авторизацiя

В Україні з вересня з'являться нові купюри 20 грн

В Україні з вересня з'являться нові купюри 20 грн
Національний банк України (НБУ) вводить з 25 вересня банкноту номіналом 20 грн з оновленим дизайном і удосконаленою системою захисту. Про це повідомили у прес-службі НБУ.

Директор департаменту грошового обігу НБУ Віктор Зайвенко зазначив, що згідно з міжнародними стандартами грошові знаки потрібно оновлювати з певною періодичністю, щоб мінімізувати або зовсім виключити спроби шахраїв підробити банкноти.

В Україні з вересня з'являться нові купюри 20 грн

"Це - третя банкнота в новому банкнотному ряді національної валюти. Вона продовжує оновлення номінального ряду банкнот старого зразка, розпочате Національним банком у 2014 році для підвищення надійності гривні", - зазначив Зайвенко.

Національний банк планує виготовити і ввести в готівковий оборот близько 5 млн штук оновлених банкнот номіналом 20 грн для подальшого розподілу між банками України, які в свою чергу забезпечать новими банкнотами українців, зазначив він.

В Україні з вересня з'являться нові купюри 20 грн

Станом на початок липня цього року кількість банкнот номіналом 20 грн в обігу склало близько 127 млн ​​штук (близько 4,4% від загальної кількості банкнот в готівковому обігу).

Банкноти зразка 2003 і 2018 року буде перебувати в обігу одночасно, і після введення в обіг нових 20-гривневих банкнот не потрібно буде обмінювати банкноти старого зразка на нові.

Нагадаємо, у квітні 2016 року Національний банк ввів в обіг банкноту нового зразка номіналом 500 грн.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: