Вхiд на сайт
Авторизацiя

У вересні на Закарпатті проведуть українсько-польські Дні добросусідства

У вересні на Закарпатті проведуть українсько-польські Дні добросусідства
Попередню програму проведення карпатських Днів добросусідства обговорили сьогодні (12.07) під час зустрічі керівник краю Геннадій Москаль та Генеральний консул Республіки Польща у Львові Рафал Вольські.

Дводенний захід планується провести на спільній ділянці кордону Лубня – Волосате 14-15 вересня. На польському боці, зокрема, за участі посадовців двох країн відбудуться зустрічі представників Закарпаття та інших регіонів України з колегами сусідньої держави, передбачається проведення міжнародної конференції, панельних зустрічей та обговорення програм транскордонного співробітництва. Зі сторони Закарпатської області планують провести свято дружби України та Польщі.

В рамках Днів добросусідства відбудеться підписання програми спільних заходів Підкарпатського воєводства та Закарпаття в галузі культури, освіти та економіки. А також насичена культурна програма, представлення національного колориту. Деталі проведення заходів наразі уточнюються як із польського, так і з українського боку. До слова, останній такий культурний захід з Польщею було проведено всього один раз — у 2002-му році, за часів першої каденції Геннадія Москаля на посаді голови ОДА. Рафал Вольські під час зустрічі поділився також планами проведення в Ужгороді восени фестивалю сучасного польського кіно та виставки кіноплакатів на кшталт тих, які вже проходять у Львові та Івано-Франківську. Крім того, до сотої річниці відновлення незалежності Польщі, намічено провести на Закарпатті урочистий прийом за участі польських посадовців та дипломатів. Наступного ж року в Ужгороді планують відкрити польський інформаційний пункт, котрий сприятиме організації та проведенню культурних подій – літературних читань, виставок тощо, а також організації українсько-польських бізнес-зустрічей.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: