Вхiд на сайт
Авторизацiя

«Найвеличніший шоумен», перемоги і танці: один із провідних закарпатських колективів яскраво завершив сезон

«Найвеличніший шоумен», перемоги і танці: один із провідних закарпатських колективів яскраво завершив сезон
Днями один із провідних колективів краю завершив навчальний сезон - Дитяча академія танцю «Джерельця Карпат» провела звітно-підсумковий концерт, який відбувся 30 червня в приміщенні облмуздрамтеатру.

Рік для танцівників видався насиченим і багатим на досягнення, приніс колективу нові перемоги, зокрема «срібло» та «золото» на конкурсах «Весняний бал», «Яскрава країна», «Падіюн-євроденс», «Витоки-денс» та багато інших. Про це та інше «Закарпатський кореспондент» поспілкувався з очільником колективу Еріком Сачком, який розповів про напрацювання протягом сезону.

Зокрема, нещодавно «джерельця» приймали гостей: до Ужгорода завітали три десятки артистів із Кропивницька – Народний хореографічний ансамбль «Світанок», один із найкращих танцювальних колективів України, володар 15 премій Гран-прі, переможець всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Друзі-танцівники також долучилися до звітного концерту Дитячої академії танцю, на якому юні закарпатці віком від 4 до 16 років продемонстрували, чого їх навчили за рік. Крім того, з 25 червня до 2 липня з «джерельцями» займалися педагоги «Світанку». Таким танцювальним табором, каже Ерік Сачко, започаткували обмін досвідом між колективами.

«Найвеличніший шоумен», перемоги і танці: один із провідних закарпатських колективів яскраво завершив сезон


Однією з масштабних подій для колективу став вихід ролика, своєрідної міні-презентації Дитячої академії танцю - та ще й в одній із найвідоміших локацій обласного центру Закарпаття.

«Торік ми запустили челендж-проект «Танці з батьками». Це і стало поштовхом для зародження ідеї зйомок відповідних відеороликів. Перший був знятий біля обласної державної адміністрації на патріотичну тематику. І батьки самі почали запитувати, чи буде ще. Тож у травні ми провели спільні заняття, результатом якого став новий відеоролик», - пояснює Ерік Сачко.

Ідея виникла після перегляду популярного мюзиклу «Найвеличніший шоумен», тож за цим мотивом і створили роботу, музичним супроводом до якої, зокрема, став саундтрек із фільму. У зйомках кліпу взяли участь близько чотирьох сотень осіб (разом із батьками), половина з яких - вихованці колективу.



«Ми спеціально пошили костюми. Хотіли передати містичну й казкову атмосферу, а це було можливо зробити, вважаю, тільки в Ужгородському замку. Тож протягом трьох днів, з 22.00 до 4.00 ранку тривали зйомки. За величезну роботу зі світлом вдячні Олегу Орешнікову. Хоч це і був пізній час зйомок (через потребу нічних кадрів), діти раділи. Крім того, коли вони танцюють з батьками, це зближує, дуже тонкий психологічний момент», - підсумовує Ерік Сачко.

На досягнутому колектив зупинятися не планує. Зокрема, ансамбль «Джерельця Карпат» незабаром відвідає фестивалі у Словаччині. А вже з вересня Дитяча академія танцю розпочне новий сезон, тож юних закарпатців закликають долучатися.

Юлія Медюх,
Закарпатський кореспондент



Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: