Вхiд на сайт
Авторизацiя

ТОП-6 повсякденних справ, які шкодять хребту

ТОП-6 повсякденних справ, які шкодять хребту
За станом хребта важливо стежити у будь-якому віці, адже на ньому у буквальному сенсі все тримається. Та чимало повсякденних справ може завдати серйозної шкоди хребту.

Одним зі щоденних занять є миття посуду, саме тоді тіло людини, зазвичай, перебуває у напівзігнутому стані, а руки постійно напружені.

В такій позі міжхребетні диски грудного відділу швидко перетираються, від чого виникає біль між лопатками. Аби цього уникнути, миючи посуд підставте під коліно стілець – це знизить тиск на диски.

Щось схоже відбувається з хребтом під час миття підлоги – спина напружена, ноги також, під час цього доводиться піднімати важкі предмети, зокрема, відро з водою. Фахівці рекомендують відмовитись від миття підлоги руками і ганчіркою, краще використовуйте швабру або щітку для підлоги.

Також на хребет йде чимале навантаження, коли ви несете пакети з супермаркету. Щоб не нашкодити хребту, важливо піднімати важкі пакунки на зігнутих колінах. Нести сумки з продуктами можна, але тільки рівномірно розподіливши їх в обох руках.

Під час шнурування взуття знову ж таки страждають міжхребцеві диски. Рекомендується шнурувати черевики в положенні сидячи, а не напівсидячи на підлозі або стоячи в нахилі.

Носити наплечник також треба правильно – на обидва плеча, рівномірно розподіляючи навантаження. Лямки повинні бути широкими та м'якими, тоді вони краще амортизуватимуть та знизять навантаження на шию і хребет.

Діставати важкі речі згори треба обережно – під час цього хребет розтягується і коли важка коробка вже в руках, знову ж таки страждають диски. Аби цього уникнути – використовуйте стілець, щоб скоротити розтягнення хребта до мінімуму.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: