Вхiд на сайт
Авторизацiя

Неврожай через спеку: фермери попередили, що ціни на кавуни падати не будуть

Неврожай через спеку: фермери попередили, що ціни на кавуни падати не будуть
Незважаючи на те, що на ринках вже з'явилося досить багато кавунів і динь, українці поки що побоюються їх купувати. Але фермери попереджають, що у другій половині серпня ягоди вже може і не бути. Про це повідомляє "Сегодня".

"На міському ринку у Чернівцях вже щосили торгують кавунами, ціна за кілограм – 10 грн. Є на прилавках і дині. Їх продають по 25-30 гривень за кілограм. На цінниках указано не тільки скільки коштують ягоди, але і звідки вони. Кавуни з Херсона. Торгують ними в Чернівцях другий тиждень", - сказано в повідомленні.

За словами фермерів, не варто боятися раннього кавуна в цьому році. Через аномальну спеку плоди достигли дуже рано.

З поля ягода йде по 1.7 грн за кілограм. Диня – по 2.5 грн. Але до покупців, враховуючи паливо і транспортування, фрукти потрапляють з накруткою в 5, а то і 10 разів.

До кінця сезону кавуни не будуть особливо дешевшати. Пізній урожай очікують набагато гірше раннього, і фермери попереджають, що низької ціни в серпні чекати не варто.

Нагадаємо, 31 липня 2017 року баржа, вперше після 14-річної перерви, вирушила з Херсонської області Дніпром до Києва. Новина про цю подію була подана пафосно, як велике звершення, і баржа з кавунами з легкої руки Гройсмана "розірвала" соцмережі.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: