Вхiд на сайт
Авторизацiя

СБУ заборонила в'їзд в Україну угорцям, які зіграли на чемпіонаті невизнаних держав

СБУ заборонила в'їзд в Україну угорцям, які зіграли на чемпіонаті невизнаних держав
Організаторам та членам команди під назвою "Карпаталья" із числа громадян Угорщини, які взяли участь у так званому чемпіонаті невизнаних держав, заборонено в’їзд на територію України.

Про це свідчить відповідь СБУ на депутатський запит народного депутата Андрія Іллєнка, яку він опублікував на своїй сторінці у Facebook, передає Європейська правда.

"Встановлено, що команда під назвою Karpatalja (в перекладі з угорської "Закарпаття") сформована з ініціативи угорської сторони із числа етнічних угорців, частина з яких мають закарпатське походження (народжені в Закарпатській області)", – йдеться у документі.

Крім того, СБУ оголосила офіційні застереження двом гравцям-громадянам України зі складу команди та ініціювала перед Федерацією футболу України розгляд питання про позбавлення їх відповідних спортивних ліцензій.

Організував команду "Карпаталья" депутат Берегівської районної ради від Демократичної спілки угорців (УМДС) Тіберій Феєш.

У 2018 році "Карпаталью" представляли виключно гравці угорських футбольних ліг, але в заявці значаться чимало гравців із Закарпаття, які виступають за угорські клуби, граючи в сусідній країні по угорських паспортах.

Команда виступала на турнірі ConIFA World Football Cup, який проводиться конфедерацією незалежних футбольних асоціацій, до складу якої входять федерації, які не є членами ФІФА. Ця конфедерація заснована в 2013 році, вона проводить чемпіонати світу раз на два роки. Цього року турнір проходив в Лондоні.

У цьому ж турнірі взяли участь збірні Абхазії, Тибету, Секейського краю та інші, а у відбіркових матчах навіть команди так званих ДНР та ЛНР.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: