Вхiд на сайт
Авторизацiя

Названо несподівану версію трагедії на Рівненському полігоні

Названо несподівану версію трагедії на Рівненському полігоні
Військовий експерт не відкидає можливості відвертого саботажу під час виготовлення техніки чи її постачання військовим.

В ефірі "Інформаційного дня" на "5 каналі" ветеран зовнішньої розвідки Василь Богдан прокоментував вибух міномета на Рівненському полігоні."Коли виробництво цього міномета було ще на початковій стадії, вже тоді виникали запитання у фахівців, були і спекуляції різні. Перші випробування показали, що там є недоліки. Потім всю цю техніку повернули назад, її доопрацьовували, вдосконалювали, але в якісь мірі була проявлений поспіх у виготовленні цього "Молота". І хоча він був потім відправлений на фронт, у війська, все певні збої давав", – констатує військовий експерт.

"Ті версії, які висуває і Міністерство оборони, і представники громадськості, різні. В тій чи іншій мірі вони мають право на життя, але очевидно і те, що тут міг і людський чинник вплинути, могли бути допущені якісь порушення, пов’язані з безпекою використання цього пристрою. Але є інформація про те, що начебто для виготовлення ствола міномета було використано метал не тієї міцності, який мали би використовувати для такого виду озброєння", – розповів Василь Богдан.

Він каже, що однією з можливих версій є саботаж. "Я особисто не виключаю, що могли бути речі, пов'язані з елементами саботажу або відвертого саботажу, чи диверсії на стадії виготовлення або використання і доставки цієї техніки на позиції чи у війська", – каже експерт.

Нагадаємо, на Рівненському військовому полігоні ранком 6 липня пролунав вибух – у каналі ствола міномета здетонував боєприпас. Загинули четверо бійців 128-ї окремої гірської бригади, що базується в Ужгороді. Ще восьмеро військових дістали поранення. Наразі триває розслідування – справу під особистий контроль взяв генеральний прокурор. ГПУ, зокрема, з'ясовуватиме, чи у справному стані міномети "Молот".


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: