Вхiд на сайт
Авторизацiя

Всесвітній день поцілунка: історія і цікаві факти

Всесвітній день поцілунка: історія і цікаві факти
6 липня святкують Всесвітній день поцілунка (World Kiss Day або World Kissing Day) – свято, якому більше 100 років. Вперше придумали його у Великобританії.

За деякими даними, ініціатором свята поцілунка став … дантист. Розсудив він більш, ніж розсудливо: якщо люди стануть частіше цілуватися, то і за гігієною порожнини рота почнуть стежити ретельніше, так і до стоматологів народ потягнеться. Невідомо, чи додалося у винахідливого доктора клієнтів, але свято прижилося і згодом поширилося на інші країни. Сьогодні Всесвітній день поцілунка вшановують в 60 державах, в основному в Європі і Америці. В азіатських і арабських країнах через місцеий менталітет і традиції популярність дати не настільки велика – не прийнято там публічно виявляти почуття.

Результат пошуку зображень за запитом "всемирній день поцелуев"

Відзначають Всесвітній день поцілунка, як неважко здогадатися, поцілунками. Причому зовсім необов’язково романтичними – цілком підійдуть і дружні “чмоки” в щічку, і манірні цілування руки. У багатьох містах світу в цей день проводяться різні конкурси та змагання для парочок. За найдовший або незвичайний поцілунок переможцям навіть вручають призи. Ну і звичайно, не обходиться без “цілувальних” флешмобів. Наприклад, кілька років тому в Нью-Йорку сотні пар на Таймс-сквер повторили поцілунок медсестри і військового зі знаменитого знімка 1945 року. А в італійському Ріміні до такого романтичного чемпіонату підійшли зовсім креативно – там рекорди ставили під водою, закохані занурювалися в спеціальний басейн у формі серця.

Три хвилини для ідеалу і інші факти про поцілунки
Три хвилини – стільки на думку вчених триває ідеальний поцілунок.

В середньому людина витрачає на поцілунки два тижні протягом усього життя.

Світовий рекорд з найдовшого поцілунка встановили охоронець і домогосподарка з Таїланду в 2013 році. Вони цілувалися безперервно 58 годин 35 хвилин і 58 секунд. Закоханим довелося в цей час їсти через трубочку, не спати і навіть ходити разом в туалет. Такі жертви були винагороджені призом в три з гаком тисячі доларів і двома діамантовими каблучками.

Результат пошуку зображень за запитом "всемирній день поцелуев"

Більшість людей – 65 відсотків – при поцілунку нахиляють голову вправо.

Поцілунок в кіно вперше показали на екрані вже в 1896-му році в 30-секундному ролику, який так і називався – «Поцілунок». А рівно через тридцять років компанія Warner Bros. Pictures випустила фільм «Дон Жуан», який вважається найбільш насиченою цілуваннями картиною, подібних епізодів в ній 191.

Є спеціальна наука, що вивчає людські поцілунки, філематологія. Офіційно цю дисципліну визнали в 2009 році.

Допомагають схуднути і перемогти зморшки: чим корисні поцілунки
Позбавляють від стресу. У крові людини, яка цілується, рівень гормону стресу кортизолу знижується, а концентрація “гормону кохання” окситоцину, навпаки, зростає.

Замінюють фітнес. Під час одного енергійного поцілунку спалюється від 8 до 16 калорій. А ще “чмоки” – є прекрасною профілактикою зморшок, так як задіють близько 30 лицьових м’язів. Головне, працювати з повною віддачею.

Рятують від карієсу і головного болю. У слині, яка виділяється в процесі, містяться солі кальцію, сполуки фосфору і навіть природні антибіотики. Всі разом ці речовини зміцнюють емаль зубів і проводять свого роду профілактику карієсу. А розширення кровоносних судин при поцілунку допомагає зняти спазм під час головних болів.

Запобігають хворобам легенів. Під час і навіть після поцілунку легені роблять 60 вдихів в хвилину замість звичайних 20. Непогана гімнастика є прекрасною профілактикою хвороб дихальних органів.


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: