Вхiд на сайт
Авторизацiя

6 табу для тих, хто носить контактні лінзи

6 табу для тих, хто носить контактні лінзи
Більшість людей з поганим зором відзначили для себе зручність контактних лінз. На відміну від окулярів, вони не вимагають постійного носіння з собою серветок для протирання стекол від пилу, не пітніють, дозволяють не обмежувати себе в макіяжі (якщо мова про жінок) і т.д.

Однак для тих, хто носить контактні лінзи, є ряд табу, які ні в якому разі не можна порушувати. Інакше наслідки можуть бути мінімум неприємними, а найчастіше - привести до запальних захворювань очей.

Список найголовніших заборон:

Не мити руки

Якщо ви чіпаєте контактні лінзи, не вимивши попередньо руки, ви ризикуєте занести на лінзу інфекцію. Бактерії швидко розмножуються і в результаті інфекція потрапляє в очі.

Тому руки потрібно мити завжди - перед тим, як надягати лінзи, і перед тим, як знімати їх.

Не змінювати розчин для лінз

Серед тих, хто носить контактні лінзи, є ті, хто не вважає за потрібне регулярно міняти розчин для зберігання і очищення контактних лінз - так, мовляв, економніше.

Однак це також загрожує зараженням очей, оскільки в розчинах мікроби розмножуються швидко, і, потрапляючи в очі, безперешкодно призводять до початку запальних процесів.

Носити лінзи цілими днями

Контактні лінзи - це зручно, але і ходити в них по 12 годин поспіль теж не можна.

Лінзи, навіть самі "дихаючі", порушують доступ кисню до очних яблук. Це в свою чергу призводить до їх запалення і абразії рогівки.

Так що давайте очам відпочинок, періодично замінюючи лінзи окулрами, наприклад, під час роботи з комп'ютером або керування авто

Спати в лінзах

Не можна спати в лінзах ні вдень (навіть пів годинки), ні вночі (необхідних 7-8 годин). Справа в тому, що при закритих очах слізна рідина, зволожуюча очі, не виділяється в необхідному обсязі, а значить лінзи не зволожуються і викликають подразнення очей.

Перше, що ви відзначите після сну в лінзах - затуманений зір, відчуття піску в очах, а також складності із зняттям лінз. Також це може привести до стрімкого розвитку запальних станів.

Не змивати макіяж на ніч

Кожна жінка в своєму житті хоча б раз йшла спати, не змивши попередньо макіяж. Деякі жінки часто "грішать" такою помилкою.

Однак при носінні контактних лінз це зовсім не допустимо. Адже поки ви спите, косметика розтікається і може потрапити в очі, дратуючи їх і викликаючи запалення. А потім, коли ви одягаєте лінзи, такі частинки, наприклад, олівця або туші, бруднять і псують лінзи.

Купатися в лінзах

Душ, басейн або водоймище - не важливо. У контактних лінзах не можна мочити очі простою водою (можна лише зволожувати спеціальним розчином або краплями). Оскільки разом з водою в очі і на лінзи може потрапити інфекція, яка безперешкодно призведе до розвитку гострих запальних реакцій.

Тому перед водними процедурами або знімайте лінзи, або надягайте спеціальні окуляри для пірнання.

Джерело


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: