Вхiд на сайт
Авторизацiя

Церкву хочуть втиснути ще і в наглядову раду УТ-1

Церкву хочуть втиснути ще і в наглядову раду УТ-1
5 депутатів Верховної Ради пропонують парламенту передбачити включення в наглядову раду Національної громадської телерадіокомпанії (НОТУ) представника Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій.

Про це йдеться в законопроекті №8538, зареєстрованому в парламенті 27 червня, передають Українські Новини.

Згідно з ним, у наглядову раду НОТУ крім одного представника від кожної депутатської фракції та групи у Раді і 9 членів громадських об'єднань і асоціацій буде включений один представник Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій.

У пояснювальній записці депутати зазначають, що 80% українців, які декларують свою релігійність, позбавлені права на своє представництво в наглядовій раді.

На їхню думку, відсутність релігійних організацій в раді є дискримінацією віруючих громадян, що порушує ст. 24 Конституції, тобто право на рівні права і свободи.

Вони підкреслюють, що організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) рекомендує країнам-членам сприяти становленню релігійних організацій як інститутів громадянського суспільства.

Авторами документа є депутати Павло Унгурян (фракція "Народний фронт"), Оксана Продан та Максим Курячий (обидва - фракція "Блок Петра Порошенко"), Юрій Мірошниченко (фракція "Опозиційний блок"), Сергій Соболєв (заступник голови фракції "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина").


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: