Вхiд на сайт
Авторизацiя

Напад на табір ромів: омбудсмен звернулась до голови МВС

Напад на табір ромів: омбудсмен звернулась до голови МВС
У зверненні вона закликала Арсена Авакова взяти на контроль розслідування трагедії, що сталась під Львовом.

Після нападу на ромський табір у Львові Уповноважений Верховної Ради з прав людини звернулася до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Про це йдеться на сайті омбудсмена.

Зокрема, у тексті значиться:

"З огляду на те, що у цій ситуації вбачаються ознаки дискримінації за національною ознакою та розпалення ворожнечі щодо ромської національної меншини, Уповноваженим Людмилою Денісовою було направлено звернення до Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з проханням взяти на контроль розслідування вказаного нападу на тимчасове поселення ромів поблизу м. Львова та забезпечити ефективне розслідування в розумні строки".
Із цим же закликом Денісова звернулась до Нацполіції та влади Львова. Остання має надати вичерпну інформацію про заходи, які вживаються владою задля врегулювання проблемних питань тимчасових поселень ромів у Львові та повідомити про забезпечення соціальних та житлових прав ромів.

На переконання Уповноваженого, прояви ксенофобії, подібні до тих, що стались у ніч на 24 червня, потребують особливої уваги з боку правоохоронних органів, зокрема, більш ретельного розслідування.

Людмила Денісова занепокоєна тенденцією до збільшення кількості інцидентів на ґрунті нетерпимості до представників ромської національної меншини і "просить вжити невідкладних заходів для запобігання вчиненню погромів ромських поселень".

Уповноважена вкотре закликала громадськість до толерантності, терпимості та недискримінації за будь-якими ознаками - національності, політичних, релігійних та інших переконань, мови, статі, етнічного та соціального походження.

Нагадаємо, у ніч на 24 червня на околиці Львова невідомі у масках напали на табір ромів. Поліція повідомила про одного загиблого та чотирьох потерпілих внаслідок нападу. Серед постраждалих і 10-річний хлопчик.

5 Канал


Ви зайшли як не зареєстрований користувач!
Додати коментар
Ваше Ім'я:
Ваш E-Mail:
Напівжирний Похилий текст Підкреслений текст Закреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка посиланняВставка захищеної посилання Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера

Введть те, що бачите на зображенні: